Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), savaş politikalarına karşı 'ses çıkarma' çağrısı yaptı. İlgili çağrıda herkesi '5 dakikalık tavır almaya' davet eden DBP, 20 Ağustos Perşembe gününden başlamak üzere her gün saat 15.00'te tüm parti örgütlerinin ve kurumlarının dâhil olacağı, 5 dakikalık iş durdurma eylemi yapacaklarını belirtti.

DBP'nin "Savaş ve öldürme politikalarına karşı 5 dakikalık eylem" başlıklı çağrısı şöyle:

"AKP hükümetinin başlatmış olduğu ve halkımıza karşı topyekun savaşa dönüştürülen bu süreç Erdoğan’ın öncülüğünde devam ettirilmektedir.

Özellikle 7 Haziran seçimleri sonrası halkımıza karşı başlatılan savaşın seçim sonuçlarıyla ve Türkiye halklarının yaptığı tercihle sıkı bir ilişkisi olduğunu düşünmekteyiz.

Savaşı geliştiren AKP, bunu istediği sonuca ulaşana kadar da sürdürmek isteyecektir. Elbette halk olarak Türkiye’yi felakete sürükleyen bu yaklaşıma karşı sessiz kalmayacağız. Vahşet düzeyine ulaşan ve IŞİD yöntemlerini andıran AKP’nin bu kirli savaş politikalarına karşı duyarlı hiçbir insan sessiz kalamaz ve yanı başında bu ülkenin yurttaşlarının katledilmesine seyirci kalmamalıdır. 

Bunun için 20 Ağustos Perşembe günü (yarın) başlamak üzere; her gün saat 15.00’te tüm örgütlerimiz ve kurumlarımızın da dâhil olacağı, halkımızın da bilgilendirilip dâhil edileceği, 5 dakikalığına yaptığı işi durduracağı bir eylem yapılacaktır. 'HEMEN BARIŞ DEMEK İÇİN, 5 DAKİKA SAVAŞIN VE ÖLÜMLERİN SONUÇLARINI DÜŞÜNMEYE ÇAĞIRIYORUZ' şiarıyla düzenleyeceğimiz bu eylem başta şehir merkezleri olmak üzere yaşamın tüm alanlarında örgütlendirilmelidir.

Her gün saat 15.00’te 5 dakikalığına, şoför arabasını durdurabilmeli, fabrika işçisi makinelerini durdurmalı, inşaatçılar inşaat işini, esnaf satışını, memur yazışmasını, evde mektup yazan kalemini bırakıp; her ne iş yapıyor ise yaptığı işi durdurmalıdır. Bunu tutumu, tüm kamu kurum ve kuruluşları almalıdır. AKP’nin savaş ve öldürme politikalarına karşı toplumu en az 5 dakikalığına tavır almaya davet ediyoruz."

(Demokrat Haber)