Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Saldırıların "AKP-MHP faşist rejiminin sürdürmüş olduğu ayrımcı ve saldırgan dilden" kaynaklandığı vurgulanan açıklamada, "Kürt halkının mücadelesini toplumsal ve siyasi olarak etkisiz kılamayanlar, nefret söylemi, linç girişimleri ve ırkçılığı devreye sokarak sonuç almaya çalışmaktadır. İktidarın Kürt halkına ve muhalif kesimlere yönelik düşmanca söylemi ve uygulamaları, kutuplaştırıcı ve ötekileştiren tutumu bugün yaşanan ırkçı saldırıların temelini oluşturmaktadır. Faşist-paramiliter güçler, cezasızlık zırhının arkasına gizlenerek Afyon’da, Ankara’da, Konya’da ve daha nice yerde Kürt halkına saldırmakta” ifadelerine yer verildi. 

UYARI

Saldırıların, engellenmediği halde toplumun tüm kesimlerine karşı gelişebileceğine dikkat çekilen açıklamada, "Kayyım ve tecrit politikalarında olduğu gibi bu ırkçı saldırılar engellenmedikçe Türkiye halklarının tamamına yönelecek, düşünce özgürlüğünü, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği, adaleti ve halkların bir arada ortak yaşama umudunu tehlikeye atacaktır. Türkiye’nin hemen hemen her tarafında kesintisiz bir şekilde Kürt halkına yönelik bu faşist ırkçı saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi: "Kürtler bu ırkçı saldırılar karşısında siyasi ve toplumsal güçlerini birleştirerek, ulusal birliklerini sağlayarak demokratik yol ve yöntemlerle güçlü bir karşılık verebilir. Bizler, Kürt halkı ve siyaseti olarak bu saldırılar karşısında geri adım atmayacağımız gibi üzerimize düşen sorumluluğu da her zamanki gibi yerine getirmeye devam edeceğiz.”