Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırının ardından soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı hedef alan MHP'lilere yanıt verdi. Davutoğlu, "'Serok Ahmet' diye bizi bağrına basan kardeşlerimin sözünden rahatsız olanlar, bölücüdür" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın silahlı ve sopalı saldırıya uğramasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Özdağ, kendisine saldıran bir şüpheliyi, şoförü ise iki şüpheliyi teşhis etti. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alınırken, Özdağ'ın teşhis ettiği şüpheli ve diğer üç şüpheli ise halen aranıyor. 

MHP'LİLER HEDEF GÖSTERDİ

Özdağ'a yönelik soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise MHP ve Ülkü Ocakları tarafından hedef alındı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na 'Serok Ahmet' diyen ülkücüler, sosyal medyada Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan'ı hedef gösterdi. 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı, ''Alparslan Tufan neyi amaçlamaktadır? Savcı Tufan’a bizim öncelikli tavsiyemiz hukuka riayet etmesi, devamında da elaleme erkeklik göstereceğim diye boğulacağı su da kulaç atmamasıdır" ifadelerini kullanırken, "Serok Ahmet ve avenelerinin ülkücüler üzerinden popülerlik çalışmasına müsaade edilmeyecektir" diyerek Tufan'ı tehdit etti.

Arnavutköy Ülkü Ocakları Başkanı Emrullah Günay ise "Alparslan Tufan, Cumhuriyetin savcısı mısın Serok Ahmet ile mi ortak hareket ediyorsun? Serok da kurtaramaz seni'' ifadelerini kullandı. 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da Tufan'ı hedef gösterenler arasında yer aldı. Kılavuz, ''Ankara Başsavcı vekili Alparslan Tufan Adalet Bakanlığına mı? Yoksa Serok Ahmet’e mi bağlı çalışıyor? Alparslan Tufan kimin adamıdır?" diye yazdı.

'SEROK AHMET, HAKARET DEĞİL, ONURUMDUR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medyada kısa sürede gündemler arasına giren bu paylaşımlara sert tepki gösterdi.

"'Serok Ahmet' diye bizi bağrına basan kardeşlerimin sözünden rahatsız olanlar, bölücüdür" diyen Davutoğlu, şöyle yazdı:

"'Serok Ahmet' diye bizi bağrına basan kardeşlerimin sözünden rahatsız olanlar, bölücüdür! Bu milletin, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kastedenlerdir! Kürtçe de Türkçe gibi bu toprakların öz dilidir, ana dilidir. 
“Serok Ahmet” sözü hakaret değil, onurumdur, gururumdur!"

Kaynak: Haber Merkezi