Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk toplantısında AKP'li ve HDP’li vekillerin arasında yaşananlara dair, “O kiralık provokatörler için yargı sürecinin başlayacağını da bilin. Bu tipleri Meclis'in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muş'ta konuşan Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

'MECLİS'İN ÖNÜNDEN GEÇEMEYECEKLER'

“Utanmasalar Anayasa Komisyonu'nun önüne de çukur kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Yok öyle yağma. Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz.

“Dokunulmazlıkların görüşüldüğü Anayasa Komisyonu'na bu malum parti dışarıdan paralı provokatörler soktular. Neymiş, danışmanlarıymış. Gördük ne olduklarını. Bunların hepsi kiralık vandallar, eşkıyalar.

“O kiralık vandallar, milli iradenin tecelligahı olan TBMM'deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek. Görüntüleri gördünüz. O kiralık provokatörler için yargı sürecinin başlayacağını da bilin. Bu tipleri Meclis'in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz.”

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, danışmanların ve gazetecilerin Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerden çıkarılmasının ardından basının izlemediği, danışmanların katılmadığı tek komisyon toplantısı olmadığını söylemişti.

Anayasa Komisyonu'nda dokunulmazlık görüşmeleri yaşanan kavganın ardından Pazartesi gününe ertelenmişti.