Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Yeni Türkiye Yolunda” adlı bir ulusa sesleniş konuşması yaparak gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Davutoğlu konuşmasında, millet iradesini hiçe sayan vesayetçi anlayışları tam manasıyla tedavülden kaldırmanın yolunun yeni anayasa olduğunu belirtti ve “Yeni Meclisimiz bu tarihi görevi yerine getirmelidir” dedi.

Bu konuda sadece Meclis’teki siyasi partilerle değil Meclis’te yer almayan partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun bütün kesimleriyle istişareyi esas aldıklarını söyleyen Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki en büyük grup sıfatıyla yine bu şerefli görevde öncü olacaklarını ve yeni anayasayı en geniş mutabakatla hayata geçireceklerini söyledi.

Türkiye’nin darbe dönemi imalatı bir anayasayla yönetilmenin ayıbını daha fazla taşıyamayacağını kaydeden Davutoğlu, “Türkiye’yi büyük bir tarihi mirasın taşıyıcısı, emanetçisi olarak göremeyenlerin müellifi olduğu bu anayasa, bizim için, demokrasimiz için kocaman bir ayıptır” ifadelerini kullandı.

CHP VE MHP GÖRÜŞMESİ

30 Aralık ve 4 Ocak’ta CHP ve MHP Genel Başkanları ile bir araya geleceğini kaydeden Başbakan Davutoğlu, "İnanıyorum ki bu görüşmelerden Türkiye için hayırlı neticeler alacağız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz her türlü yapıcı eleştiriye, her türlü öneriye açığız. Her attığımız adımı diğer siyasi partilerle uzlaşma içinde atmak istiyoruz. Her aşamayı kamuoyumuzla paylaşarak çalışmalarımızı şeffaf biçimde yürütme kararlılığındayız. Bu çağrımız samimi bir çağrıdır, gereğini de yapıyoruz, yapacağız."