Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ahlatlıbel'de 6 muhalefet partisi lideri olarak bir araya geldikleri görüşmede eşit milletvekilliği istediğine yönelik iddiaları yalanladı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine tepki gösteren Davutoğlu "Akılsız bir adam mıyım, bunları talep edecek?" dedi.

Halk TV'den gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Davutoğlu, ittifakın isminin 'Türkiye İttifakı' şeklinde değiştirilmesine yönelik talebini dile getirdiği iddiaları için, önerinin geçen ağustos ayında Kılıçdaroğlu tarafından dile getirildiğini söyledi.

"Öyle bir hava oluştu ki, sanki birtakım şartlar getiriyor, işi zorlaştırıyorum. Ben asla zorlaştırıcı ve ismi empoze edici olmadım. Sanki talep etmişim de reddedilmiş gibi anlatılıyor. Talep diye bir şey yok. 'İleri aşamalarda konuşalım' denildi" açıklamasını yapan Davutoğlu, 'Türkiye İttifakı' ismini benimsediğini belirterek, şöyle dedi:

"İki tarafta yüzde 30-35'lik yapı oluştu. Statükoyu değiştirmemiz lazım. Statükodan kopanlar dışlanmışlık ve yalnızlık hissine kapılmamalı. İsim avantaj sağlar."

'ALTILI MASAYI SABOTE EDEN YORUMLAR OLDU'

Eşit milletvekilliği talep ettiği yönündeki haberi de eleştiren Davutoğlu, şu yanıtı verdi:

"Beni üzen şu: Sol ve liberal çevreler sanki CHP tek başına kolay bir başarı kazanacak da eski AK Partili olan bizlerle paylaşmak gerekmiyormuş gibi altılı masayı sabote eden yorumlar oldu. Halbuki Kemal Bey büyük bir olgunluk gösterdi. Hatta bana haber gönderdi: 'Resimde nerede olmayı düşünürsünüz?' Dedim ki 'Nereyi isterseniz koyun. En kenarda kalayım, önemli değil.' Akit, Türkiye, Hürriyet yapsa anlarım da... Eşit milletvekilliği istemişim. Cumhuriyet yazıyor bunu. Ya akıl var, izan var. Şimdi konuşulacak konu mu? Akılsız bir adam mıyım, bunları talep edecek? Bunlar ortamı zehirliyor."