Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yarın bir brifing vereceğini açıkladı.

Davutoğlu konuşmasında CHP ve HDP liderlerine de sataştı. Demirtaş ve Kılıçdaroğlu'na 'demokrasi kargaları' diyen Davutoğlu, AKP'yi demokrasinin garantisi ilan etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun zihniyetini gösteren ifadeler duyduk onun ağzından. ‘Demokrasi, insan hakları vatandaşımızın ilgisini çekmiyor.’ Ey Kılıçdaroğlu, demokrasi senin ağzına yakışır mı? Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin kargasıdır. Ey Kılıçdaroğlu, senin ağzına demokrasi sözü yakışmaz.

HDP de demokrasiye darbe vuruyor. Sayın Demirtaş işte bir başka karga daha. Sizin de ağzınıza demokrasi yakışmıyor. Demokrasinin bu ülkedeki garantisi de hamisi de AK Parti’dir, Ak Parti olacaktır. Şimdi ekonomi alanına da gireceğim ama bugün 10 Mart. İki demokrasi acı hatırasını 10 Mart 1972’de Deniz Gezmiş’in idam kararı onandı.

KİMSE KRİZ PEŞİNDE KOŞMASIN

Hiç kimse kriz peşinde koşmasın. Biz hep vizyonla baktık. Kılıçdaroğlu, ‘Bize 4 yıl verin, ne yapacağımızı görün’ diyor. Bu halk maluma 44 yıl da verir ama meçhule 4 yıl bile vermez. Ne zaman bir ülke krizle karşı karşıya kalır? İhracatınız tek bir ülkeye bağlıysa korkun. Biz bunun önlemini aldık. Herhangi bir kriz işareti gördüğümüzde proaktif olarak daha o kriz gündeme düşmeden biz tedbirini alırız.

Önümüzdeki günlerde yeni istihdam paketi açıklayacağız. Sadece geçen yıl istihdama kattığımız kişi sayısı 1.4 milyon. Biz nüfus da artsın, gelir de artsın diyoruz. Nüfus arttıkça bu topraklar bereketlenir.”

CUMHURBAŞKANI ERDEM BAŞÇI’DAN BRİFİNG ALACAK

Dolayısıyla ekonomik göstergeler üzerinden kimse bir hevese kapılmasın. Ekonomimiz emin ellerdedir. Biz Ak Parti olarak bir koalisyon hükümeti değiliz. Krizler için önlemimizi alıyoruz. O bakımdan ekonomide koordinasyon noktasında da hükümet ile Merkez Bankası arasında da kimse bir kriz haberi beklemesin. Kriz döneminde süreç yönetimi gerekir. Biz küresel ekonominin bu kriz döneminde süreç yönetimini devreye soktuk. Buradan özellikle de spekülatörlerle sesleniyorum. Hiçbir yanlış hesap yapmayın. Gereken tedbiri alır ve uygularız. Ne gerekirse bundan sonra da tam bir koordinasyon içinde gereken adımlar atılır. Cumhurbaşkanı yarın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’dan brifing alacak.