Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Altılı Masa'ya yönelik, "Erdoğan’ın yanında el ele verelim" teklifine, "hadi başka kapıya" yanıtını verdi.

Davutoğlu, partisinin Tuzla İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen üye katılım töreninde konuştu. Davutoğlu, şunları söyledi:

 “Adım adım yürüdük. Zor engelleri aştık. Medya ambargolarını, anket manipülasyonlarını yerle bir ettik” diyen Davutoğlu, Bahçeli’nin kendisini hedef almasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Hep beraber saldırıya başladılar. Sanki biz, saldırıdan korkacakmışız gibi. Hodri Meydan! Eline verdikleri kağıdı doğru dürüst okuyamıyordu ama yine bize saldırdı ve ‘Serok Ahmet’ unvanını tekrar zikretti. ‘Yörük Ahmet’ olmaktan da, ‘Serok Ahmet’ olmaktan da gurur duyuyorum. Türkiye’yi tek bir yumruk haline getirecek olan budur.  Siz bu toplumu bölüyorsunuz, biz birleştireceğiz.

"BİZE SALDIRACAĞINIZA ÖNCE SİNAN ATEŞ’E SALDIRANLARIN HESABINI SORUN YA DA ÇIKIN HESAP VERİN"

Sinan Ateş cinayetinde ülkücülerin lideri olan Bahçeli’den hiçbir ses çıkmadı. Türkiye’de kamu düzeninden sorumlu olan, her konuda konuşan Soylu’dan bir ses çıkmadı. Cumhurbaşkanı'ndan bir ses çıkmadı. Şimdi hepsi toplanmış bize saldırıyor. Sokak eşkıyalarını, başkentin ortasında bir insanın katledilmesini unutturamazsınız. Bize saldıracağınıza önce Sinan Ateş’e saldıranların hesabını sorun ya da çıkın hesap verin. Bakın geçmişte ve bugün, Bahçeli’nin girdiği her koalisyon; koalisyonu bu tarafa koyun, Bahçeli’yi de çarpı sıfır diye yanına koyun, sıfıra döndü.

Rahmetli Ecevit’in, ‘Kıbrıs Fatihi’ olarak çok iyi bir siyasi kariyeri vardı. Bir hata yaptı; Sayın Bahçeli’yi koalisyon ortağı olarak yanına aldı. Ülke, tarihin en büyük krizine girdi. Hiç beklemediği anda da seçime götürdü. Ortak olduğu partilerin oyunu sıfıra çarptı. Bundan sonra Bahçeli’nin adı, ‘Sıfır Bahçeli’."

BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE YANIT

Davutoğlu, Bahçeli’nin partisinin Kızılcahamam kampındaki konuşmasında Altılı Masa’ya yaptığı “Erdoğan’ın yanında birleşelim” çağrısına ise şu yanıtı verdi:

 “Demek ki, Bahçeli’nin desteği yetmiyor, Perinçek’in desteği yetmiyor. Beşli çetenin desteği yetmiyor. Birtakım karanlık yapıların desteği yetmiyor. Ankara’da gencecik insanları öldürenlerin desteği yetmiyor. Bizden destek istiyor. Hadi başka kapıya!”

"BAŞINDA BAHÇELİ VESAYETİ VAR, KORKUYOR BAHÇELİ'DEN"

Erdoğan’ın Altılı Masa’nın geçiş sürecine ilişkin yaptığı, "vesayet" değerlendirmesine değerlendiren Davutoğlu, "Biz, altı siyasi lider omuz omuza verdik, Erdoğan ile Bahçeli’nin oyununu bozduk. Milleti birleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Erdoğan bundan rahatsız. O istiyor ki; bir tarafta Erdoğan–Bahçeli–Perinçek koalisyonu olsun karşısında da onları kutuplaştıran bir yapı olsun. Altılı Masa ile biz bu oyunu bozduk” dedi. Erdoğan’ın Bahçeli’nin vesayeti altında olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, "İtfaiye memuruna talimat veriyorsun da bir yangını söndürmek için Sinan Ateş cinayeti için, ‘şu katili bulun’ diye niye talimat vermiyorsun Sayın Erdoğan? Çünkü başında Bahçeli vesayeti var. Korkuyor Bahçeli’den. Sana urgan atmış olan Bahçeli’yi ipin ucunu niye teslim ettin Ey Erdoğan?” diye konuştu.