Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü parti grup toplantısında genel kurul toplantısına katılmayan vekillere yönelik "Aldığınız maaşlar haramdır bunu böyle bilin" demesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından AKP'li vekillere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Artık vicdanınızı, aklınızı, şahsiyetinizi düşünerek ayağa kalkın ve sorun nerde yanlış yaptık? Bu soruyu sorduğunuzda, doğru cevabı verdiğinizde bilin ki, biz buradayız!" dedi.

Davutoğlu, Erdoğan'ın siyasi tavrını değerlendirdiği ve AKP milletvekillerine seslendiği videoda şunları söyledi:

"Değerli AKP Milletvekilleri. AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın son grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili olarak sizlerle hasbihal etmek istiyorum. O grup salonunda ben de çok bulundum, milletvekili olarak, genel başkan olarak. İlk kez bir gelen başkan milletvekillerine hitaben döndü ve" Aldığınız parayı hak etmiyorsunuz. Size ben de millet de hakkını helal etmeyecek" dedi.

Şimdi sizlere iki konuda ciddi bir sorgulama ve bir muhasebe çağrısında bulunmak istiyorum.

Birincisi, Sayın Erdoğan'ın artık siyaset stili, yöntemi, yolu üslubu belli. Eğer işler kötü gidiyorsa Erdoğan mutlaka bir günah keçisi bulur. Her kritik eşikte bu günah keçilerini arenanın ortasına atar ve herkesin onların üzerine girmesini sağlar. Nasıl mı? Mesela 2019 yerel seçimlerinden önce büyükşehir belediye başkanlarının bazılarını metal yorgunluğu argümanıyla kitlelerin önüne attı ve seçimle iş başına gelmiş kendi belediye başkanlarının içinde rahmetli Kadir Topbaş, rahmetli Edip Uğur da var. Açık bir şekilde lince tabi tuttu. Çünkü birilerini suçlu ilan etmesi gerekiyordu.

'İŞLER KÖTÜ GİDİNCE YENİ GÜNAH KEÇİSİ BULMASI GEREKTİ'

Tek haklının, tek doğrunun, tek başarının kendisine ait olduğunu gösterebilmek için. Lütfen AK Parti tarihine bir bakınız. 59 kurucudan şu anda AK Parti'de aktif görev yapan milletvekili sayısı dört veya beş. İlk kabineden bugüne kalan bakanlardan ise sadece ikisi milletvekili vasfına sahip. herkes bir şekilde siyaset arenasından çekilmeye zorlanmış sadece Tayyip Erdoğan ayakta kalmış. Bu bir vefa mıdır?

Şimdi de genel seçimler yaklaşınca, işler de kötü gidince bir yeni günah keçisi bulması gerekti. Ve sizi son grup toplantısında yeni suçlular olarak ilan etti açıkçası. Ve gittiğiniz illerde seçmeninizi size karşı tahrik etti ve dedi ki bu milletvekilleri aldıkları maaşı hak etmiyorlar. Sen vergi veriyorsun ama bu milletvekilleri maaşı hak etmiyorlar. Tayyip Erdoğan kendisiyle bu yola çıkan büyük fedakarlıklar yapan, nice insanları tasfiye etti. Çok büyük ümitlerle yetişmiş bir nesil de, siyasetçi neslini de ifsad etti.

'SEÇİMDE SİZLERİ DE BİR KENARA KOYACAK'

Bugün geride AK Partinin kamuoyunun önüne çıkabilecek kaç siyasetçisi kaldı. Sorun bir kendinize.. Ve gerçekten yüreğim yanarak söylüyorum. Bugün Ak Partinin tasfiye edilen kadrolarından Türkiye’de, çok güçlü yöneticiler, yönetim kadroları çıkabilirdi. Ama Sayın Erdoğan’ın siyaset üslübu bu. Başınızı iki elinizin arasına alın ve bir kez daha düşünün seçimde sizleri de bir kenara koyacak. Kendisini tartışılmaz bir şekilde mutlak otorite gören ve hiçbir eleştiriye muhatap kılmayan yeni bir siyasetçi grubu getirmeye çalışacak. Sonra da onları susturacak. İşte bu siyaset üslübu kaht-ı ricaleti doğurdu. Devlet adamı eksikliğini doğurdu. Ak Parti içinde komuoyuna çıkabilecek, konuşabilecek siyasetçi eksikliğini doğurdu.

'SİZİ HARAM YEMEKLE SUÇLADI'

İkinci husus ki çok daha vahim sizi açık bir şekilde haram yemekle suçladı. Aldığınız parayı hak etmediğinizi söyledi. Peki sorun kendisine bakalım, Beştepe’de oturan yüzlerce danışman aldıkları parayı hak ediyor mu? Ne yapıyor o danışmanlar? Sizler beden ödüyorsunuz, sizler halka gidip hesap veriyorsunuz, bazen çarşıya çıkarken üç kere beş kere düşünüyorsunuz acaba bu hayat pahalılığıyla ne tepki görürüm diye.

'DANIŞMANLAR BEŞTEPE'DE SALTANAT SÜRÜYOR'

Ama o danışmanlar Beştepe’de saltanat sürüyorlar. Onlar onu hak etmiş oluyor bazı Cumhurbaşkanlığı bürokratları ki siz onları iyi biliyorsunuz, üç dört maaş alıyorlar. Lüks arabalara biniyorlar, her türlü imkanları kullanıyorlar, ama onlar değil siz göze batıyorsunuz. Şunu sorun kendinize, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde gelen gruba katılıp, gelen tekliflere evet-hayır el kaldırmak dışında bir rolünüz kaldı mı Allah aşkına? Demokrasiyi yok etti bu sistem.

Cumhurbaşkanı bedelini size ödetmek istiyor. Bakın şurada üç ay kaldı. Üç ay sonra sizler de unutulmak üzere bir kenara itileceksiniz. Dünkü grup konuşması bunun işareti. Şimdi size çağrıda bulunuyorum; bizimle ihtilaf edebilirsiniz saygı duyarım.

Eleştirebilirsiniz de ama birçoğunuzu tanıyorum, emeklerini biliyorum, geçmiş gayretlerini biliyorum. Şu an sustukları için ben de üzülüyorum ama geçmişte ne kadar büyük fedakarlıklar yaptıklarını biliyorum. Tayyip Erdoğan onları terk etse bile ben geçmiş hukukla gerçekten samimiyetle bu millete hizmet etmiş hiç kimsenin terk edilmesine asla izin vermeyeceğim.

Tayyip Erdoğan bugün sizleri bu kitlelerin önüne haram yiyenler olarak atarken, kendisi tek masum olarak bir kenarda durmaya devam edecek. Artık vicdanınızı, aklınızı, şahsiyetinizi düşünerek ayağa kalkın ve sorun nerde yanlış yaptık? Bu soruyu sorduğunuzda, doğru cevabı verdiğinizde bilin ki, biz buradayız!"