Sedat Peker'in iddialarına yanıt vermek üzere TRT'nin ardından Habertürk'te canlı yayında açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, selefi Efkan Ala dönemi ve yaşanan gelişmelere ilişkin iddialarda bulundu. Davutoğlu'nun 7 Haziran 2015'deki seçimin ardından CHP'yle koalisyon kurmak istediğini söyleyen Soylu, HDP'yle de o dönem anayasa çalışması yaptığını öne sürdü. Ayrıca Davutoğlu'nun bakanlara, "Hepinizin odalarınızda neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum" dediğini ve kendilerini dinlettiğini öne sürdü.

SOYLU KUMPASI İTİRAF ETMİŞ OLDU

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu ise Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için bir kumpas kurduğunu itiraf etmiş olduğunu söyledi.  Küçükkaya'nın araya girerek, “Belki Cumhurbaşkanı’nın haberi yoktu” sorusu üzerine de, “Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dışında olamaz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu sabah Fox TV canlı yayınında iddialara yanıt veriyor. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ALA'YA VE ERDOĞAN'A İFTİRA ATIYOR AYNI ZAMANDA

Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık yapmadım ama Soylu alçakça iftira atıyor. Elinde polis, istihbarat var, gerekirse MİT'e başvursun, araştırılsın. Kendinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atıyor aynı zamanda, çünkü ben dinleteceğim, Erdoğan'ın haberi olmayacak öyle mi... Cumhurbaşkanı'na nasıl mesaj gönderiyor görüyor musunuz, 17-25 Aralık'taki para sayma makinesini gündeme getirerek.

SOYLU KUMPAS KURDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Soylu, dönemin başbakana kumpas kurduğunu itiraf etti. 

Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı'nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular. Üçü birbirini yemeye girişti, meydan mafyaya kaldı.

Mustafa Şentop bana gelip Soylu’nun partinin kimyasını bozmaya çalıştığını söyledi.

ALA VE AKAR KONUŞMALI

Terörle mücadeleyi biz verdik. Hulusi Akar ve Efkan Ala'nın konuşma vaktidir. Hiçbir zaman HDP ile anayasa tartışması olmadığı gibi Kuzey Suriye'de devlet kurulmasını engellemek için mücadele verdik ve Başbakanımız Davutoğlu'ydu demeliler. Bu onların bana borcudur

VAN'DA HELİKOPTERDEN KÖYLÜ ATILDI

Süleyman Soylu, 'faili meçhul yok' diyor bizim dönemimizde. Van'da helikopterden köylü atıldı, terörle böyle mi mücadele edilir. Kürt vatandaşlarımızın kalbini kırarak terörle mücadele edilmez Soylu'nun yaptığı gibi.

Kaynak: Haber Merkezi