AK Parti’den ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara Beysukent’teki çalışma ofisinde, cuma günü saat 11.00’de basın toplantısı düzenleyecek.

AK Parti MYK toplantısında kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aralarında bulunduğu 4 siyasetçi, tebligatların ulaşmasından sonra Ankara’da iki gün süren toplantı yaptı.

İlk gün yapılan toplantıya disipline sevk edilen 4 siyasetçinin yanı sıra bazı eski milletvekilleri de katıldı. İkinci gün de devam eden toplantıda eski il başkanlarıyla görüşmeler yapıldı. Toplantılarda ihraç kararı karşısında savunma yapılacaksa sözlü mü yazılı mı savunma yapılacağı, yapılmayacaksa nasıl bir tutum alınacağı ve bundan sonra izlenecek yol haritası ele alındı.

Alınan karar yarın saat 11.00’de eski Başbakan Davutoğlu ve ihracı istenen diğer 3 siyasetçinin de bulunduğu bir basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılacak. Toplantı, Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddialarının ardından Beysukent’te tuttuğu 3 katlı yeni çalışma ofisinde yapılacak.