Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Mersin ve Adana İl binalarına gerçekleştirilen saldırılara ilişkin konuştu. Saldırıyı kınayan Davutoğlu, “İçişleri bakanımla görüştüm, net bir talimat da verdim. Arkasında kim varsa bu saldırıların, her türlü takibatı yapın dedim” ifadelerini kullandı.

Partisinin Karaman mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’ye yapılan saldırılar konusunda şunları söyledi:

"Erzurum’da ilk mitingi yaptığımda bütün partilere çağrıda bulundum. Dedim ki gelin bu seçim kampanyasını bir demokrasi şölenine çevirelim. Kimse kimseye hakaret etmesin, şiddete yol açmasın. Hepimiz şiddete teröre karşı dimdik duralım. Hatta yuhalamak söz konusu olduğunda biliyorsunuz özellikle rica ettim, hiçbir şekilde kimseyi rencide etmemeye. Ama maalesef bugün sabah aldığımız haberler hepimizi büyük bir üzüntüye sevk etti. Adana ve Mersin’de HDP binalarına saldırılar oldu. buradan açık söylüyorum, AK Parti genel başkanı olarak, başbakan olarak söylüyorum. Kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, şiddete yönelik çağrıda bulunursa onun karşısında en önce AK Parti duracak.

‘SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM’

Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime karşı olursa olsun her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın saldıranların her zaman hesabını sordum. İçişleri bakanımla görüştüm, net bir talimat da verdim. Arkasında kim varsa bu saldırıların, her türlü takibatı yapın dedim.

'PROVOKASYON OLABİLİR'

Birileri provokasyon yapabilir. Birileri seçim ortamını bozacak şiddet eylemlerinde bulunabilir. En başından beri bunu bekliyorduk. Hep kaygıyla izledik. Buradan net olarak bir kez daha söylüyorum. Bu saldırıları hem kınıyoruz, hem de müsebbibi kimse sonuna kadar takipçisi olacağız. Bütün partilere de çağrıda bulunuyorum. Hepimiz, partilere yönelik, seçim kampanyalarına yönelik saldırılar konusunda ilkeli olalım.  Bizim de bir çok seçim büromuz saldırıya uğradı. Siirt’te, Van’da, Ağrı’da o zaman da bu çağrıda bulunduk. Şimdi de HDP, CHP, MHP liderlerine ve teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum. Hep beraber şiddetin karşısında olmaya kararlı bir şekilde devam edelim."