Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaretinin ardından "Hep beraber bu şiddet olayı karşısında tutum olayı almamız ve ortak tavır gerekirken, yapılan bazı açıklamalar da bizi derinden üzüntüye sevk etti. dedi. Davutoğlu, "Bu olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekirdi."  ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, TBMM'de yaşanan şiddet olayına ilişkin olarak, "Topluma şiddet kültürünü yaymayın. Bugün yaşanan olaydan ders alarak TBMM oturumlarının soğuk kanlılıkla ve nezaket kuralları içinde yapılmasına özen göstermek lazım." diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Davutoğlu, ziyaretinin  ardından açıklama yaptı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu şunları söyledi:

"Hüseyin Örs, çok ciddi hayati tehlike atlatmış, uzun süre tehlike devam etmiş. Şu an daha iyi. Bir müddet daha gözetim altında tutulacak. 

Burada böyle bir şiddet söz konusu oluyorsa, hepimizin yaklaşan seçim ortamıyla ilgili hem kaygı duyması hem de şiddet ortamının ortadan kalkması için çaba sarf etmesi lazım. 

Hep beraber bu şiddet olayı karşısında tutum olayı almamız ve ortak tavır gerekirken, yapılan bazı açıklamalar da bizi derinden üzüntüye sevk etti. Bu olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekirdi. 

TBMM'yi şiddetten uzak tutun. Topluma şiddet kültürünü yaymayın. Bugün yaşanan olaydan ders alarak TBMM oturumlarının soğuk kanlılıkla ve nezaket kuralları içinde yapılmasına özen göstermek lazım. Akşener'e ve İyi Parti camiasına geçmiş olsun diyorum.

Gerekli cezai müeyyide söz konusu ise bunu da Meclis'in kendi içinde tartışması, neticeye kavuşturması gerekiyor." 

Kaynak: T24