Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız muhtemelen bugün hükümeti kurmak için beni görevlendirecek" dedi. Cuma ve cumartesi günü Bosna Hersek'te yapılacak Srebrenitsa katliamı anmasına katılacağını hatırlatan Davutoğlu, "Muhtemelen gelecek hafta içinde genel başkanlarımızın vereceği takvim doğrultusunda, inşallah önümüzdeki hafta ilk tur görüşmeleri yapmayı planlıyorum. Tabii cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi halinde. Prensip olarak bugün görevlendirmesini bekliyoruz" dedi. 

Gelecek hafta başlaması beklenen koalisyon görüşmelerine de değinen Başbakan Davutoğlu, "Teatral bir oyun içine kimse girmemelidir, ben öyle hamleler yapayım ki halk karşı tarafı suçlasın demek iyi niyetli bir davranış değildir. Açık yürekli, şeffaf, empati yapan bir usulle yaklaşırsak, öyle veya böyle Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayacak bir anlayışta uzlaşabiliriz" ifadesini kullandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili olarak "Çankaya fanusuna dönecek" ifadelerine de yanıt veren Davutoğlu, "Hiçbir müzakerede her ne konu gelirse gelsin konuşmaya hazırız. Hiç kimse 'Cumhurbaşkanı Çankaya fanusuna girecek' diye konuşamaz. Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye'de en üst makamdır. Cumhurbaşkanlığı makamını asla tartışma konusu yaptırmayız" ifadelerini kullandı.