MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığı için istifasının ardından Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şerhi kafaları karıştırmıştı. Ama hükümet kaynaklarına göre Fidan için "Artık ok yaydan çıktı, MİT'e dönemeyeceği kesin". Başbakan Ahmet Davutoğlu da Fidan'a desteğini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adayı olması için görevinden ayrılmasına ilişkin “Adaylığına olumlu bakmıyorum” demesine rağmen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fikri değişmedi.

OY YAYDAN ÇIKTI ARTIK’

Deniz Zeyrek’in Hürriyet'te yer alan  haberine göre, partisinin grup toplantısı öncesinde bir grup gazeteciyle konuşan Davutoğlu, “Bu konudaki görüşlerimi açıklamıştım. Hâlâ aynı görüşteyim” diye konuştu.

Bunun yanında haberde, Erdoğan’ın açıklamalarının Fidan’ın moralini bozduğuna dair iddia da yer aldı. Yine de Fidan ve Davutoğlu’nun, bunun ‘fazla güven ve sevgiden’ kaynaklandığını düşündüğü belirtildi.

Bir yetkili ise, “Ok yaydan çıktı. Artık MİT’e dönemeyeceği kesin. Adaylığını koyacak. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da Fidan’ın siyasette başarısız olacağına dair bir görüşü yok. Haliyle bu duygusal ortam kısa sürede sona erecek ve başbakan ve Fidan, cumhurbaşkanının tam desteğini alacaktır” diye konuştu.