Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Erzurum'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 MHP lideri Bahçeli'nin kendisine 'Serok' (Başkan) dendiği için yaptığı eleştirilere göndermede bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da Diyarbakır'da 'Serok' diye karşılandığını hatırlattı.

Davutoğlu, "Bahçeli bakalım ne diyecek? Bana, ‘Serok’ dendiğinde, Kürt kardeşlerim yıllardır bana ‘Serok Ahmet’ dediğinde ben teröristlerle iş birliği ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Serok’ dendiğinde barış sembolü mü oluyor?” diye konuştu.

Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelen Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın çatlamaya başladığını ileri sürdü.

Sözcü'den Orhan Bozkurt’un haberine göre, Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde atılan sloganlar üzerinden MHP lideri Bahçeli’ye seslenen Davutoğlu şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Diyarbakır’daydı. ‘Serok Erdoğan’ diye karşılandı. Ya peki Bahçeli bakalım ne diyecek? Bana, ‘Serok’ dendiğinde, Kürt kardeşlerim yıllardır bana ‘Serok Ahmet’ dendiğinde ben teröristlerle iş birliği ediyorum.  Cumhurbaşkanın Erdoğan’a ‘Serok’ dendiğinde barış sembolü mü oluyor? Erdoğan’a ne diyecek Bahçeli, Cumhurbaşkanına da ‘Hey Serok Erdoğan’ diyebilecek mi? Herkesi terörist göreceksiniz, Kürtler ‘Serok Ahmet’ dediğinde terörist olacak, ‘Serok Erdoğan’ dediğinde Erdoğan lider olacak. Bu istismardır. Bu istismarın artık bir yerde durması lazım. Ben çok büyük bir dip dalga görüyorum.”

Erdoğan’ın tabanını kaybettiği için panikte olduğunu ve artık gündemi belirleyemediğini söyleyen Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevde kaldığı her an Erdoğan’ın liderliğinin sarsıldığını belirtti.

Davutoğlu, “Erdoğan, Soylu’yu iki aydır savunmuyor. Soylu, hakkında hiçbir AK Partili bir şey söylemedi, söylemiyor. Ama Bahçeli, her hafta Soylu’yu savunuyor. Erdoğan, Soylu’yu görevden almaya kalksa, Bahçeli ile koalisyon bozulacak. Bahçeli bunu biliyor. Görevde kaldığı her an da Erdoğan’ın liderliği sarsılıyor. Çünkü savunamadığı birini bakan olarak görevde tutmak zorunda kalıyor” dedi.

Cumhur İttifakı'nın çatlamaya çalıştığını söyleyen Davutoğlu, "Bahçeli sürprizleri sever. Bu yaz sonuna doğru sıcak geçecek. Bakın işaretleri başladı. Erdoğan Kürt oylarını kaybetmenin telaşı ile Diyarbakır’a gitti ve biraz da bize özenerek aynı ünvanı almaya çalıştı. Ama bu sefer de Bahçeli ile koalisyon çatlıyor.”