Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün katıldığı TV5’te ekrana gelen "2+1" programında AK Parti hükümetindeki dışişleri bakanlığı dönemine dair açıklamalarda bulundu.

Gelecek lideri Davutoğlu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi Arabistan yönetiminin, Abdülfettah es-Sisi’nin Mısır’daki darbesine destek vermesinden dolayı "haccı boykot edeceğiz" dediğini aktardı.

Davutoğlu’nun konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

"Ben barış diplomasisi uygulayan biriyim. Hiçbir zaman gerilimin yanında olmadım. Tam da darbeyle Kurban Bayramı arasındayız Sayın Erdoğan, ‘Ahmet Bey, Suudi Arabistan’ın Mısır’a verdiği destek dolayısıyla haccı boykot edeceğiz’ dedi. 'Sayın Başbakanım olmaz' dedim. Mısır’ın adı Arap dünyasında Arapların beynidir. Mısır’ın nereye doğru giderse Arap beyni oraya hareket eder. Demokrasiyi koruyabilseydi Mısır, şu anda dünyasında demokratikleşme trendi olurdu, izin vermediler. Çünkü demokrasi ve halkların hakim olduğu bir yönetimden dışarıda herkes korkar. İsterler ki otoriter bir kişi ile iş tutmak, milyonların oyuyla gelmiş, desteğini ondan biriyle iş tutmaktan daha kolaydır. Olmadı. Eğer Mısır’da demokrasi yerleşebilmiş olsaydı ve burada da Müslüman Kardeşler benim tavsiye ettiğim, bizim demeyeceğim. Benim tavsiye ettiğim yollarla bütün taraflarla sağlıklı ilişkiler kurabilseydi ve birileri gaz vermemiş olsaydı bu tabir kullanıldığı için söylüyorum başka türlü seyredebilirdi."