Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çin'in geliştirdiği korona virüsü (Covid-19) aşısına güvenmediğini söyledi. 

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Bilimsel çalışmaya karşı tez de üretilebilir. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde, hele devletin kurumu bir aşı üretmişse ona karşı eleştiri getirme şansın olmadığı yerlerde, o aşının kendisinin test edilmesi de zorlaşır. Bu açıdan Çin aşısına çok güvenle bakamıyorum. Çin bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke" ifadelerini kullandı. 

'NEDENSE ÇİN'İ KAYIRMACI BİR YAKLAŞIM VAR' 

Türkiye'de iktidarın sağlık sorununu ve bunun yol açtığı ekonomi konularını kötü yönettiğini söyleyen Davutoğlu, "Şeffaf değil, veriler güvenilir değil. Tarih veriyor işlemiyor. Tepki geldiğinde BionTech aşısına da bakacaklarını söylüyor. Nedense Çin’e dönük kayırmacı bir yaklaşım var" diye konuştu.  

Davutoğlu, "Türkiye gibi önemli ve merkez bir ülkenin bütün küresel güçlerle iyi ilişkiler geliştirmesini zaruri olarak görüyorum. ABD müttefik ilişkileri, AB standartlarında demokrasi ilişkileri, Rusya’yla komşu ilişkileri, Çin’le Asya stratejisi bağlamındaki ilişkiler aynı anda geliştirilebilir.  Bunda hiçbir sorun yok. Demokratik bir model içinde mi yönetilmek istiyorsunuz, yoksa otoriter rejimler mi?" dedi.