Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Eğer iktidar partisinin genel merkezinde dahi ‘pudra şekeri’ diyerek uyuşturucu tüketiliyorsa tuz baştan kokmuş demektir. Eğer birçok bakanın yanında uyuşturucu baronu olarak bilinen kişilerle resimleri varsa tuz, kokmanın ötesine geçmiş demektir” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde genel merkezinde bu düzenlediği basın toplantısında partisinin Uyuşturucu ile Topyekûn Mücadele programını açıkladı.

'UTANÇ DUYDUĞUM BİR OLAY' 

Davutoğlu konuşmasında "Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum: Rahmetli Özal ilk defa Cumhurbaşkanları kullansın diye bir uçak almıştı. Üzerinde ay yıldız olan Türkiye’yi temsil eden bir uçak, ben de kullandım bu uçağı. Bu uçak bir şirkete satılmış ve bu uçak Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor (Uçak, 4 Ağustos 2021 tarihinde Brezilya'da 1.3 ton kokainle yakalandı). Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri Bakanı o koltukta oturuyorsa ve Cumhurbaşkanı'nın sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez. Ülke içinde hamaset yapanlar, her konu açıldığında millilikten, yerlilikten, dünya lideri olmaktan bahsedenler, bunun hesabını verecekler. Millet vicdanı bunu kabul etmez. Bu uçak nerede şimdi, bu uçak? Ne oldu o dava? Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyeti ayaklar altına alındı? Basını kontrol ederseniz, yayın yasakları getirirseniz böyle olayları bir müddet göz ardı edebilirsiniz. Ama bu olaylar milletin vicdanından kopmaz" ifadelerini kullandı. 

'TUZ BAŞTAN KOKMUŞ'

"Uyuşturucu meselesi, uyuşturucuyla mücadele meselesi; ülkemiz açısından bir milli güvenlik, gerçek bir milli beka meselesi varsa işte milli bekası odur" diyen Davutoğlu şunları kaydetti: "Gençlerimiz açısından bir varoluş meselesidir. Hafife alınamaz. Eğer iktidar partisinin genel merkezinde dahi ‘pudra şekeri’ diyerek uyuşturucu tüketiliyorsa tuz baştan kokmuş demektir. Eğer birçok bakanın yanında uyuşturucu baronu olarak bilinen kişilerle resimleri varsa tuz, kokmanın ötesine geçmiş demektir."

'ÇOK ÖZEL BİR TEŞKİLAT KURACAĞIZ'

Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca asayiş ve sağlık sorunu olmadığını, derinlikli ve yaygın mesele olduğunu belirterek uzun vadeli ve kapsayıcı yol takip edilmesi gerektiğini söyledi. Uyuşturucuyla mücadelenin milli güvenlik ve milli beka meselesi olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Uyuşturucuyla mücadele konusunda çok kapsamlı ve titiz bir çalışma yapıyoruz. Peki nedir stratejimiz? Koruyucu tedbirler, önleyici tedbirler ve rehabilite edici tedbirler. Tam saha markajı olmadan uyuşturucu engellenemez. 5 aşamada bir süzgeç stratejisi uygulayacağız. İlk aşama, uyuşturucu kaynağına engelleme. Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili çok özel bir teşkilat kuracağız. Terörle mücadele gibi bir teşkilat olacak. Türkiye içindeki bütün uyuşturucu dağıtım kanalları yerle bir edilecek. 'Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi' kuracağız. Uyuşturucu ile mücadeleyi tek bir merkezden yöneteceğiz ve bütün bakanlıklar bu koordinasyonun bir parçası olacak" dedi.