Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileri ile AKP'de krize yol açan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eleştirileriyle ilgili ilk kez değerlendirmelerde bulundu. 

AKP kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CNN Türk’te, AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri, hükümet kanadında ve AKP'ye yakın medya organlarında tartışma konusu olmuştu.

"Parti içinde de görüş ayrılıkları olabilir. Çözülmesi icap eder" diyen Davutoğlu, "Bu tür konuları, partimizi ve ilişkileri yıpratacak tartışmaları, açıklamaları basın, kamuoyu önünde yapmamak gerekiyor. Arınç Başbakan Yardımcılığı, Meclis Başkanlığı yapmış bir isim. Tabii kendisiyle görüşürüz. Görüşmeyiz diye bir şey yok" ifadesini kullandı. "Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare ederiz" diyen Davutoğlu, "Bunları samimi ve dava etiği içinde yüz yüze konuşmayı tercih ederim" dedi.

"YENİ PARTİ KURULACAK" İDDİASI

Davutoğlu, eski bakanlar Hüseyin Çelik, Suat Kılıç, Sadullah Ergin'in Arınç'ın eleştirilerine destek çıkmasının ardından ortaya atılan "yeni parti kurulacak" iddiasına ilişkin olarak, "Ne senaryolar çıktı, 5. parti çıkacak, eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül için şu olacak bu olacak. 3 dönemliklerden çıkacak. 1,5 yılda neler yaşadık. İki doktora tezi olacak şeyler. Şu anda da benim için en önemli mesele budur. Bütün partiler deprem yaşıyor. Ak Parti bütünlüğünü devam ettiriyor. Ak Parti’de bir deprem olmaz" diye konuştu.

(Kaynak: T24)