Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça'da 2 günden bu yana süren orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Kirişçi, "Bir trafodan kaynaklanan böyle bir yangını 24 saatten daha kısa bir sürede kontrol altına almaktan dolayı hepimiz çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından 19 kişinin etkilendiğini duyurmuştu.

Bakan Kirişci ise yangında 7 kişinin yaralandığını ancak can kaybı olmadığını, dördü ağır hasarlı 10 evin zarar gördüğünü söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangının Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı yerleşim bölgesinin alt kısmında başladığını duyurdu.

Belediye şimdiye kadar Meşe Çukuru Mahallesi'nde 10 evin, Döşeme Mevkii'nde 15 evin, Mesudiye Hayithbükü, Mezitli Mahalleleri'nde konaklama tesislerinde bulunan 3.520 kişinin, 10 araç, 28 büyükbaş, 35 küçükbaş hayvanın tahliye edildiği bilgisini paylaştı. Şimdiye kadar 17 konutun zarar gördüğü belirtilen açıklamada, “105 personel, 57 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla sahadayız” denildi.

Datça'da Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale sürüyor. Çok sayıda orman işçisi, arazöz ve iş makineleriyle yangının yerleşim birimlerine ilerlememesi için tedbir alındı ancak alevler bazı yazlık evlere kadar ulaştı, hasar görenler oldu. Çok sayıda ev de tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yangında 10 uçak, 17 helikopter, 179 arazöz, 29 iş makinesi, 21 ilk müdahale aracı, 1466 personel ve 130 gönüllü görev alıyor.

Datça-Mesudiye karayolu da yangın nedeniyle geçici süre ulaşıma kapatıldı.

Dün ayrıca söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir itfaiye aracı da devrildi. Hafif yaralanan 3 itfaiye erine sağlık ekiplerince olay yerinde müdahale edildi.

MANSUR YAVAŞ'TAN YANGINA ARAÇ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Datça'daki yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için 16 araç ve 25 personelimiz sabaha karşı yola çıktı. Yangınla mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum" dedi.

BAKAN KİRİŞCİ: RÜZGÂR LOKASYON OLARAK SÜREKLİ FARKLILIK ARZ EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Datça ilçesindeki orman yangınında rüzgârın lokasyon olarak sürekli farklılık arz ettiğini belirterek, "İşimizi biraz zorlaştıran, şiddeti ve yönü kestirilemeyen, meteorolojinin verilerine ve paylaşımlarına göre de sahada farklılık arz eden böyle bir rüzgâr etkisi var" dedi.

Bakan Kirişci, ilk müdahalenin 14 dakikada yapıldığı, şimdiye kadar 2400 vatandaşın tahliye edildiği bilgilerini paylaştı.

DATÇA YANGININA SABAHIN İLK IŞIKLARI İLE HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Datça’da 15 saattir devam eden orman yangınında gece saatlerinde rüzgarın hızı kesilirken, sabahın ilk ışıkları ile havadan 27 helikopter ve 12 uçak ile yoğun bir müdahale başladı.

BAKAN KOCA: ŞU ANA KADAR OLAYDAN 19 KİŞİ ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'nın Datça İlçesi'nde devam eden orman yangını hakkında son bilgileri, Twitter hesabından açıkladı. Bakan Koca, açıklamasında "Muğla Datça'daki orman yangını maalesef devam ediyor. Şu ana kadar olaydan 19 kişi etkilendi. 9 kişinin tedavisi halen sürüyor, 9 kişi taburcu edildi, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı. 84 sağlık personelimiz; 18 ambulans, 9 UMKE Timi ve 1 Mobil Komuta Aracıyla görev başında" ifadelerini kullandı.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YANGININ ÇIKIŞ NOKTASI AÇIKLAMASI

Muğla Büyükşehir Belediyesi yangının Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı yerleşim bölgesinin alt kısmından çıktığını duyurdu.

Belediyenin açıklaması şöyle:

"Yangın Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı yerleşim bölgesinin alt kısmından çıkmış olup, rüzgarın etkisiyle Mesudiye Mahallesi'ne doğru ilerlemiştir. Yangın Hava Radar Mevzi Komutanlığı altı, Mesudiye Mahallesi Girtepe ve Domuz Çukuru bölgesinde etmektedir.

Havadan ve karadan müdahale devam etmektedir. Rüzgar kuzey-batı yönünden 8km/h hızla esmektedir. Meşe Çukuru Mahallesi'nde 10 ev, Döşeme Mevkii'nde 15 ev, Mesudiye Hayithbükü, Mezitli Mahalleleri'nde konaklama tesislerinde bulunan 3.520 kişi, 10 araç, 28 büyükbaş, 35 küçükbaş hayvan tahliye edilmiştir.

Şu ana kadar 17 konutun olumsuz etkilendiği tespit edilmiştir. Resmî olmayan rakamlara göre 728 hektar alan zarar görmüştür. 105 personel, 57 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla sahadayız."

2. GÜNDE KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisindeki ormanlık alanda dün öğlen saatlerinde çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Kirişci, bugün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada, yangında dördü ağır hasarlı 10 evin zarar gördüğünü, yaralanan 7 kişinin tedavi edildiğini ve can kaybı olmadığını söyledi.

Yangında 700 hektar tarım ve orman arazisinin zarar gördüğü belirtildi.

DATÇA BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Datça Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "Mesudiye bölgesinde çıkan yangın büyük oranda kontrol altına alınmış olup, son müdahaleler ve soğutma çalışmaları ile gün içerisinde tamamen söndürülmesi beklenmektedir" denildi.