Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi Yeşiltaş mevkiinde askeri araçların geçişi sırasında patlamalar meydana geldi. Patlamalarda yaşamını yitiren ve yaralanan çok sayıda asker olduğu bildiriliyor.

Yüksekova'ya bağlı Dağlıca bölgesi Yeşiltaş mevkiinde 2 zırhlı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlamanın ardından asker ile PKK'liler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışma sonrasında çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği çok sayıda askerin de yaralandığı iddia edildi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat çok sayıda askerin yaşamını yitirdiğini ve yaralandığı açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Dağlıca saldırı sonrası yapılan açıklamada, "yola döşenen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

Resmi açıklamalarda ölen ve yaralanan asker sayısı hakkında açıklama yapılmazken, askerler tarafından kullanılan bazı sosyal medya hesaplarından Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın da aralarında olduğu çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Yetkililerin talebi üzerine bölgeye giden siviller 16 asker cenazesini alarak askeri yetkililere teslim etti. Genelkurmay da son yaptığı açıklamada 16 askerin öldüğünü 6 askerin de yaralandığını açıkladı.