Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Fransa'nın ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu DSG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapma isteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmaunel Macron’un diyalog önerisini, 'Ciddiyetten uzak bir yaklaşım' olarak niteledi.

Kalın, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir" dedi.

Kalın, şöyle devam etti:

Dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler, terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün gerçek kimliğini gizleyemez.

NE OLMUŞTU?

"Kürtlere destek garantisi verdik" açıklamasında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "DSG Türkiye arasında arabulucu olabiliriz. Fransa ABD ile anlaştı, Menbiç'e asker gönderecek" demişti.