Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Kürtler konusunda bölge insanını rahatlatacak birtakım girişimlerde bulunacağı beklentisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, “Seçimlerden sonra yeniden çözüm süreci olabilir" dedi.

Habertürk’te Kübra Par’ın sunduğu ‘Açık ve Net’ programında konuşan Çevik, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi konusunda ise olumsuz görüş bildirdi. Demirtaş'ın serbest bırakılması yönünde kanaat belirten AKP’li isimlerin ifadelerinin hatırlatılması üzerine Çevik, HDP adayının serbest bırakılmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Kürtlerin, bağımsızlık referandumu zamanında dönemin IKBY Başkanı Mesud Barzani’ye gösterilen tepkiden rahatsız olduğunu söyleyen Çevik, "Bölge insanı Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden rahatsız oldu. Hatta MHP ile ittifaktan da çok mutlu değiller" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af çağrısına dair fazla konuşmak istemediğini belirten Çevik, “Bu bir çıkmaz sokak. Bence de çok parlak bir fikir olmayabilir” diye konuştu.

Türkiye’nin ABD’ye rağmen Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde askeri operasyon düzenlediğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, “Türkiye ABD ile ilişkilerine nokta koyamaz ama virgül koyabilir. Türkiye eskiden böyle adımlar atamazdı zayıf bir ülkeydi. Türkiye yapamaz denilen adımları attı, Afrin'e giremez denildi girdi, El Bab'a giremez denildi girdi” ifadelerini kullandı.