Taraf yazarı Hayko Bağdat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alan açıklamalarına ve tutumlarına dikkati çekerek, "La bu Demirtaş size ne etti" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bağdat, yazısında, "Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmadığı bir ortamda benim gazeteciliğimden de tarafsızlık beklemeyin derim," diye de belirtti.

"UMARIM DEMİRTAŞ O LAFLARI YEDİRİR HEPSİNE"

Yazısında, son dönemde Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'nun Demirtaş'ı özellikle din üzerinden hedef alan hakaretlerini sıralayan Bağdat; "Memlekette 4-5 milyon oy potansiyeli olan bir partinin Eş Başkanı 'satılmış, şaklaban, zavallı, terörist, nesli belirsiz, Zaza, yalancı, pis, hain, Zerdüşt, ithal, İngiliz kuklası, sömürge, cahil, Ermeni, İsrail ajanı, Cemaat Abi’si,  Paralel eleman, domuz pastırması hastası, münafık' olarak anılıyor," dedi. Bağdat yazısını şöyle sürdürdü:

(...)Selahattin Demirtaş’ın gerçek suçu ise kendilerine dayatılan baraj restini görerek “seni başkan yaptırmayacağız” demesi olsa gerek.

Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmadığı bir ortamda benim gazeteciliğimden de tarafsızlık beklemeyin derim.

Umarım Demirtaş dediğini yapar da o lafları yedirir hepsine…

Çünkü, her şeyi geçtim, insanlık onuruna layık olmak bunu gerektiriyor.

Yazının tamamı için tıklayınız.