26 Şubat 2016 tarihinde ders esnasında göz altına alınarak tutuklanan Gizem Yerik'in davası 11 Mayıs 2016 saat 13:30 da Bursa Adliyesi'nde görülecek.

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olan Gizem Yerik sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek ders esnasında göz altına alınarak aynı gün Cumhuriyet Savcılığı tarafından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘Örgüt propagandası’ suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle sevk edildiği Mudanya Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

Tutuklanmasının ardından Bursa Cezaevi'ne gönderilen Gizem Yerik kadın koğuşu olmaması nedeniyle 6 gün boyunca tek kişilik hücrede tutulup ardından Gebze Kadın Cezaevi'ne gönderilmişti.

ANNESİNİN ÇAĞRISI

Sosyal medyadan "Gizem'imin can dostları, güzel insanlar. Duruşma 11 Mayıs öğleden sonra 13.30’da” bilgisini paylaşan Gizem'in annesin bir de ricası var: “Biliyorum olan bitene öfkelisiniz, haykırmak, doğruları ifade etmek istiyorsunuz. Ben de! Ama duruşma günü için sizden bir isteğim var. Ne olur, sessiz bir duruş sergileyelim. Orda olmanız anne olarak benim için ama daha çok Gizem'im için (diğer mağdurlar için) çok önemli! Bunun yanı sıra birilerine fırsat verecek, Gizem'imin daha fazla mağdur olmasına neden olacak herhangi bir slogan, eylem v.b. şeylerden sakının” (Ferda Sayın / Demokrat Haber)