"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılanan yazar ve şair Ataol Behramoğlu beraat etti.

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına Ataol Behramoğlu ve avukatlar katıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu duruşma öncesinde mahkemeye gelerek Behramoğlu'na destek verdi.

"KİMSEYE HAKARET ETMİYORUM"

Duruşmada savunma yapan Ataol Behramoğlu, "Karşınızda başka koşullarda olmak isterdim. Tuhaf bir durum. Yazılan ifadelerde muhalefete daha ağır eleştiri var orada. Burada kimseye hakaret etmiyorum. Dikta, emir demektir, hakaret değil bir siyasi terimdir. Bu yüzden suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Behramoğlu'nun avukatı Ergün Özer ise mahkemeye yazılı savunma dilekçesi sundu. Sunduğu dilekçede müvekkilinin kullandığı sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

SAVCI BERAAT TALEP ETTİ

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Behramoğlu'nun sarfettiği söylemlerin, Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olmadığını ve söylemlerin niteliği itibariyle ağır eleştiri ve temenni niteliğinde olduğu anlaşıldığını belirtti. Savcı bu nedenle Behramoğlu'nun beraatına karar verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan Ataol Behramoğlu, "Gerek duruşmaya katılan avukat gerekse dosyada adı geçen avukat Ahmet bey dosyada hakaret oluşturduğu konusunda onlar bile somut bir durumdan bahsetmiyor. Beraatımı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, sanık Ataol Behramoğlu'nun üzerine atılı suçun yasal unsurlarını oluşmadığını belirterek beraatına karar verdi.