Dün cuma namazını İstanbul'da kılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhtarlara yaptığı 'fişleme' çağrısını vatandaşlara da yineledi.  Erdoğan, "Halkımız kendi içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını ayıklamak durumundadır," diyerek, vatandaşı muhbirliğe davet etti.

HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ 'ÇOK ÇİRKİN, ANTİ-DEMOKRATİK'

Cuma namazının ardından konuşan Erdoğan, "Çözüm sürecini ben başlattım" derken, HDP'nin yüzde 10 barajını aştığı AKP'nin de tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçimlerine işaret ederek, "7 Haziran seçimlerinden sonra, maalesef arzu edilmeyen çok çok çirkin olaylar, yani demokrasinin çok daha güçlü hale geleceği beklenirken, demokrasinin ülkemizde çok daha farklı bir şekilde taçlanacağı beklenirken, tam aksi olaylar oldu," diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan, "Alladılar pulladılar, zaman geldi eline saz verdiler. Ve bu ülkede bir farklı sürece doğru gidildi," dedi.

VATANDAŞLARA DA 'FİŞLEME' ÇAĞRISI

Erdoğan, konuşmasında geçtiğimiz günlerde muhtarlara yaptığı çağrıyı vatandaşlara da yaparak, "Halkımız kendi içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını ayıklamak durumundadır. Gerekirse bunları güvenlik güçlerine haber vermelidir. Halkı kandırma yoluna gitmenin sınıra dayandığını artık herkes bilmelidir. Kimse artık bu yalanları yutmuyor. Kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz," dedi.