Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın babasının köyü olan Rize Güneysu'ya bağlı Gürgen köyünde yapılan HES projesinin hukuksuz olduğu CİMER tarafından da ifade edildi.

Gürgen Deresi'nde süren HES çalışmalarına yönelik köylülerin hukuk mücadelesi devam ederken projenin hukuk dışı olduğuna dair CİMER'den de yanıt geldi.

"ÇALIŞMALARIN HUKUK DIŞI OLDUĞUNU SÖYLÜYORDUK"

Evrensel’den Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, köylülerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurusu sonucu gelen cevap yazısı ile ilgili Handüzü Yaylası Kültür Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Söz konusu HES'in kaçak, hukuksuz olduğunu sürekli söylüyorduk. Bu konuda dernek üyelerimizin CİMER'e yaptığı başvurular değerlendirildi ve en üst düzeyde bu hukuksuz çalışmalara dur denildi. Artık bunu da dikkate almazlarsa gerçekten tuz kokmuştur" denildi.

"SADECE ŞİRKET DEĞİL GÖZ YUMANLAR DA SORUMLUDUR"

Köylülerin "yol yapıyoruz" denilerek kandırıldığının belirtildiği dernek açıklamasında "İzinsiz, kaçak, eksik ÇED raporuyla HES'e devam etmek istediler, biz de bu durumu yargıya taşıdık. Ancak ilgili kurumlar bir türlü bu kaçak çalışmaları durdurma yönünde tedbir alamadı. Sonunda konuyu CİMER'e ilettik ve gelen cevapta yasal olmayan çalışmalar neticesinde şirkete idari para cezası kesildiği ve çalışmaların ivedilikle durdurulması gerektiğinin bildirildi. Şirketin artık hiçbir bahanesi yoktur ve çalışmalarını derhal durdurmalıdır. Konunun takipçisi olacağız ve inşaat alanında herhangi bir çalışma yapılması durumunda ilgili kurumlara ve kolluk kuvvetlerine de bildirerek gerekli işlemlerin derhal yapılmasını isteyeceğiz. Şimdi burada sadece şirket değil, bu hukuksuz çalışmalara göz yumanlar da sorumludur ve adalet karşısında hesap vermek mecburiyetindedirler" ifadeleri yer aldı.