Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında şikayetçi olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının 3 Şubat'ta gerçekleşen mahkemeye katılmadıkları öğrenildi.

Gazeteci Muahmmed Vefa, daha önce kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle, Alaattin Çakıcı hakkında şikayetçi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Şubat günü gerçekleşen duruşmaya avukatlarının katılmadığını yazdı.

Sosyal medya hesabından detayları yazan Vefa, Erdoğan’ın avukatlarının duruşmayı takip etmemesine rağmen hakaretlerin kamu görevlisine yani cumhurbaşkanına yönelik olmasından dolayı davanın re'sen sürdüğünü kaydetti.

Avukatların duruşmaya katılmamasının söz konusu herhangi bir kararın çıkmasını da geciktirdiğini söyleyen Vefa, "Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret davalarının bu kadar uzun sürmediği belirtiliyor. 2017 yılından beri süren davada, şimdi gözler 26 Mayıs tarihine ertelenen duruşmaya Erdoğan’ın avukatlarının katılıp katılmayacağına çevrildi" dedi.

ERDOĞAN'IN AVUKATLARI NEDEN ÇAKICI'DAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Alaettin Çakıcı, 2016 yılında cezaevindeyken Cumhurbaşkanı Erdoğan mektup yazarak hastanede annesini ziyaret etmek istediğini dile getirmişti.

Erdoğan’a ‘Sorumsuz Sultan’ diye hitap eden Çakıcı, “Senin anan çok özel de benim ve her Türkün anası sokak kadını mı” diye sormuştu.

Çakıcı mektubunda şu ifadelere de yer vermişti:

"Ortadoğu’daki hava sahası ve güney sınırlarımızda sıkıntı varken Şili’de Peru’da ve Başkanlık sistemi için Güney ABD’ye sefere çıkmışsın. Gezdiğin ülkeleri 20 yıl evvel ben de gezdim. Oradaki Başkanlık sistemi Yunan site dönemindeki demokrasiye benziyor."

Çakıcı, hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten açılan dava hala sürüyor.

HAKARETTEN TEŞEKKÜRE

Nisan 2020'de af ile serbest bırakılan Çakıcı, tahliye olur olmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişti.

Çakıcı "Yeni infaz yasası ile esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkum arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan MHP Genel Başkanı ve Dünya Türk’lerinin yaşayan efsanevi son Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli’ye ve bu yasanın diğer mimarı, son dört yıldır devletimizin bekası için Batı Emperyalizmine asla taviz vermeyen Devlet Başkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları tüm mahkum arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim" demişti.