Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ipek üzeri ayetlerle çevrelenmiş gümüş sırma el işçiliği ile yapılan Abdülhamit Han'ın tuğrası ve Allah, Muhammed lafzılarının yer aldığı 150 yıllık bir tablo hediye etti.

AKP ve MHP ile birlikte Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan BBP'nin lideri, Destici, 31 Mart'ta TBMM'de kabul edilen Seçim Kanunu'ndaki değişiklik teklifine karşı çıkmış; barajın yüzde 3'e düşürülmesi teklifi yapmıştı. Ancak AKP bu teklife karşı çıkmıştı.

Ardından Destici, "Biz baraj sıfır olsun ya da yüzde 3 olsun dedik. Hazine yardımı kaldırılsın ya da adil dağıtılsın ya da seçimlerde ön seçim muhakkak uygulansın. Partilerin liderlerinin iki dudağından çıkmasın diye bunları öncelemiştik. Ben evet vermeyeceğim ama çıkıp ittifak hassasiyeti olduğu için söylediklerimin dışında daha fazla şey söylersem bu istismar edilir. Doğru da olmaz. En azından 10’dan 7’ye düşmesi kazançtır ama sıfır olmadı diye Cumhur İttifakı'nı bozacak değiliz. Büyük Birlik Partisi ne Meclis'te ne de kamuoyunda yanlış olan hiçbir şeye sessiz kalmamıştır." demişti.

Bu gerilimin ardından Erdoğan ve Destici ilk kez Erdoğan'ın BBP Genel Merkezi'nde bir araya gelmiş oldu.

2018 milletvekili seçimlerinde BBC adayları AKP listelerinde yarışmış; parti Mustafa Destici dışında milletvekili çıkaramamıştı.