İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasıyla başlayan kriz sürerken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi  AKP ve MHP'nin duruma nasıl baktığını yazdı.

Selvi, "MHP’liler, “Meral Akşener hakkında söylediklerimizde haklı olduğumuz anlaşıldı” diyorlar. AK Partililer ise, “6’lı Masa hakkında söylediklerimizin hepsinde haklı çıktık” düşüncesindeler" dedi.

Selvi'nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

Hem AK Parti hem MHP milletvekillerinden, sosyal medyada herhangi bir paylaşımda bulunmamaları istenmiş. Herhangi bir açıklama yapılmaması yönünde talimat gitmiş. İhtiyaç olursa parti sözcülerinin açıklama yapacağı söylenmiş. “Susunuz” denilmiş. Aynı sıralarda Kılıçdaroğlu da CHP milletvekillerine, “Kimse konuşmasın” diye talimat vermişti.

AK Parti kulislerinde, seçimlerin kendi lehlerine döndüğü havası hâkim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdiye kadar aldığı oyların da üstünde bir oy oranıyla seçileceği düşünülüyor.

“Seçim sonucu şimdiden belli oldu” diyenlere de rastladım. Genel eğilim cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanacağı yönünde.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, Akşener’i Cumhur İttifakı’na davet etmişlerdi. Yeni gelişme karşısında İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na davet edilmesi söz konusu mu?

Burada iki nokta var. Bir AK Partililer, MHP’yi rahatsız edeceği gerekçesiyle bu konuyu gündemlerine almıyorlar. İkincisi ise ‘saray komplosu’ şeklinde komplo teorilerine neden olmamak için uzak duruluyor. Bu aşamada İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet etmek gibi bir gündem bulunmuyor. Ama taşlar yerine oturduktan sonra bir çağrı yapmaya gerek duyurulursa onu bilemiyorum."