Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın,İstanbul Galatasaray Meydanı'nda 600. kez gerçekleştirdiği eyleme Ankara Yüksel Caddesi'ndeki adalet nöbetiyle destek verildi.

Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri'nin katıldığı nöbette, anneler adına basın açıklamasını okuyan Sevinç Koçak, “Türkiye adının başında adalet sözcüğü taşıyan bir partinin 14 yıllık iktidarında ulaşılamayan adalet ülkesi olmaya devam ediyor” dedi.

Oturma eyleminin de yapıldığı adalet nöbetinde “Kaybedenler kaybedecek” sloganı atıldı.

Burada konuşan Sevinç Koçak, AKP'nin iktidarda olduğu 14 yılda adalet arayışının devam ettiğini hatırlatarak, “Türkiye adının başında adalet sözcüğü taşıyan bir partinin 14 yıllık iktidarında ulaşılamayan adalet ülkesi olmaya devam ediyor” dedi. Koçak, Türkiye'de yargının ve devletin bütün kurumlarının AKP iktidarının eline geçtiğini vurgulayarak, “Bu durum hukuksuzluğu, adaletsizliği ve keyfi yönetimi beraberinde getiriyor. Hukukun üstünlüğünü, adaleti ve demokrasiyi imkansız kılıyor. Durumun sürmesi ise kayıplarımıza ulaşma ve faillerden hesap sorma mücadelemizin önünde en büyük engeldir” diye belirtti.

Annelere destek olan HDP  Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, bütün dünyanın Cumartesi Annelerinin adalet arayışını duyduğunu ancak TBMM'nin, AKP hükümetinin ve bakanlarının bu çağrıyı duymadığını söyleyerek, “Bu ülkedeki her bir kaybın bulunmasının hakikatlere kapı açacağını biliyorlar. Hakikatten korktukları için insanları kaybettiler ve yine hakikatten korktukları için onları bulmak için çaba sarf etmiyorlar” dedi..

İZMİR'DEN DE DESTEK

Cumartesi Annelerinin adalet nöbetlerine bir destek de İzmir'den geldi. Urla'da bir araya gelen “Kaktüsler susuz da yaşar” kitabına anılarını yazan 12 Eylül darbesinde Mamak Askeri Cezaevinde kalan kadınlardan geldi. Urla'da 36 yıl sonra bir araya gelen 12 Eylül mağduru kadınlar Cumartesi Annelerine desteklerini dile getirirken, cezaevinde bulunan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu üyeleri  yazar Aslı Erdoğan ve yazar Necmiye Alpay'a da destek mesajı yolladı. 

KAYNAK: EVRENSEL