Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta eyleminde gözaltına alınan 46 kişi hakkında açılan davanın 3. duruşması görülüyor. Çağlayan'da İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya, çok sayıda parti temsilcisi ve Cumartesi İnsanları katıldı. Ellerinde, 'Bu davada yargılanan bizim hakikat ve adalet arayışımızdır' pankartı taşıyan Cumartesi Anneleri, "Bu dava bizim için yok hükmünde" dedi.

CUMARTESİ ANNELERİ: BİZİM HAYSİYET MESELESİ

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Türkiye İnsan Hakları Vakfı'ndan Emit Efe adliye önünde yaptığı açıklamada, "Cumartesi İnsanları ve Anneleri'ne yapılan taciz uygulamalarına karşı çıkmak için buradayız. Cumartesi Anneleri'ne yapılan bu saldırı hak ve özgürlüklere, yönelik saldırıdır. Biz hak savunucularına, kayıp yakınlarına, Cumartesi Anneleri'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz ve bu davanın düşmesini istiyoruz. Susturulmak istenen hak ve özgürlük mücadelesinin kendisidir" dedi.

Cumartesi Anneleri'nden Maside Ocak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Adalet bizim için haysiyet meselesi. Bugün burada üzerinde 'adalet' yazan bir binada bir yargılama yapılacak. Kim yargılanacak peki? Gözden düşmüş devlet bağlantılı suç örgütünün çektiği sosyal medya paylaşımlarla açığa çıkan failler mi yargılanacak, hayır! Yargısız infazda bir şekilde parmağı bulunanlar mı yargılanacak, elbette hayır. İşkenceciler mi yargılanacak hayır. Kayıp dosyalarının failleri mi yargılanacak hayır onlar hiç değil. Barışçıl toplantıyı şiddetle dağıtanlar, işkence edenler mi yargılanacak onlar hiç değil. Bugün bir dava değil yüz dava da açsanız biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz diyen hak savunucuları, kayıp yakınları biz yargılanıyoruz. Bize yaşatılan zulme adaletsiz diyen destekçilerimiz yargılanıyor. Hak ve özgürlükleri askıya alınan insanlar mücadele etmesin diye biz yargılanıyoruz. Ama bakın buradayız yine sokaktayız yine haykırıyoruz. Adalet bizim için haysiyet ve insanlık meselesi."