Eylemlerinin 646’ncı haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, bu haftaki eylemlerini "Kelimelerin yetmediği yerde, susmak en ağır cevaptır!” diyerek susarak gerçekleştirdi.

Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 646’ncı kez Galatasaray Meydan’ında bir araya geldi. Eylemde açılan “Failler belli kayıplar nerede” pankartının üzerine kırmızı karanfiller ve barışı simgeleyen beyaz tülbent bırakılarak, kayıpların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşındı.

Oturma eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı.

Eylemde konuşan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, hakikati ve adaleti aramanın suç olmadığını belirterek, “Hakları ihlal edilenlerle, adaletsizliğe maruz kalanlarla demokratik imkânlarla dayanışmak suç değildir. Suç olan hakikate ve adalete ulaşma hakkımızı karşılıksız bırakmaktır. Suç olan hak ve özgürlüklerimizi kısıtlamak, hak arama kanallarımızı kapatmaktır” dedi.

‘SUSMAK EN AĞIR CEVAPTIR’

Gözaltında kaybedilen sevdiklerine ulaşabilmek ve kayıp dosyalarında ceza adaletinin sağlanması için kamuoyu yaratmaya ihtiyacının olduğunu dile getiren Ocak, “Kamuoyu yaratabilmemiz için de düşünce ve ifade özgürlüğünün, gösteri yapma özgürlüğünün, basın özgürlüğünün eksiksiz işlemesine ihtiyacımız var” diye konuştu.  

‘NAZIM’I ARAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Maside Ocak, 12 Mart 1994'de Urfa'da gözaltında kaybedilen Özgür Gündem muhabiri Nazım Babaoğlu'nun annesi Makbule Babaoğlu’nun 2 gün önce yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Makbule Annemiz rahat uyu; sen vazgeçmedin bizler de Nazım'ı aramaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Ocak, konuşmasının sonunda özgürlüklerin saldırı altında olduğu gerçeğine dikkat çekmek için "Kelimelerin yetmediği yerde, susmak en ağır cevaptır!” diyerek eylemi susarak gerçekleştirmeyi sürdürdü. (Kaynak: Dihaber)