Bir yıl önce temeli atılan ve 180 günde tamamlanarak hizmete açılacağı müjdelenen Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmadı.

6 AY İÇİNDE AÇILACAĞI SÖYLENDİ

1 Eylül 2020 tarihinde Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen yanında Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin (Kanser Hastanesi) töreni yapıldı. Protokol mensuplarının yoğun ilgi ve katılımı ile yapılan törende milletvekilleri, kanser hastanesinin 6 ay içinde açılacağını bildirmişti. 

‘HALKI KANDIRMAYIN’

Elvan Yılmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, kurdele kesilerek Çorumlulara bir yıl sonra açılacağı söylenen Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin akıbetini sordu. Henüz başlanılmayan hastane inşaatı önünde basın açıklaması yapan Tahtasız, “Burası da yarım kalan yatırımlar grubuna dahil edilmesin. Lütfen verdiğiniz sözleri yerine getirin” çağrısında bulundu.

Tahtasız, “Bundan tam bir yıl önce düzenlenen törenle  buranın 180 günde tamamlanacağı müjdesi verilmişti. Çorum halkı adına biz de çok mutlu olmuştuk. Fakat ne hikmetse bir yıl geçmesine rağmen burası temel halinde kaldı. Çorum halkını kandırmayın. O gün söz verenlerden, sözlerinde durmasını istiyoruz” dedi.