Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kendisini eleştiren Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner’in kendisi hakkında yaptığı açıklamada, hakaret ve küçük düşürücü söylemlerde bulunduğu iddiası ile Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘KERBELA’DA YEZİD ZİHNİYETİ YAŞIYORSUNUZ’

Elvan Yılmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, 16 Şubat’ta yaptığı yazılı açıklama ile Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi eleştirdi. Suç duyurusuna konu olan bu açıklamasında Sungurlu’nun sorunları ve talepleri ile ilgili yapılan başvuruların Vali Mustafa Çiftçi tarafından sürekli reddedildiğini belirterek, “Sungurlu’nun yüzde 85 suyunu karşılayan Salman Köyü su havzasında pancar ekimi, bu havzanın 3/2’sini alıyor. Sungurlu’ya su kalmıyor. Yazın su sıkıntısı ile karşı karşıya kalacağız. Siz hâlâ Kerbela’da Yezid zihniyeti taşıyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

‘ANMA PROGRAMINA KOŞA KOŞA GİDENLER İLÇEMİZİN SU ÇIĞLIKLARINA KULAK TIKIYOR’

Şahiner, söz konusu açıklamada iktidarın Çorum temsilcilerinin 'vatana ihanet' suçlamasıyla idam edilen İskilipli Atıf Hoca anmasına koşa koşa gittiğini aktararak, “Sungurlu halkının su çığlıklarına kulak tıkayanlar, İskilip’e koşarak gidiyorlar. Bu ilçe size zamanı gelince sandıkta hesap soracak. Bu ilçe için talep edilen ve sizler tarafından reddedilen, yapmadıklarınızın da karşılığını mutlaka alacaksınız. Sungurlu benim hayalim. İlçem için ben kendimden vazgeçmişim Allah’tan başkasından korkmam. Size tavsiyem Sungurlu’yu karşınıza almayın” demişti.