Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Sarılar Köyü yakınlarında, Edirne-Uzunköprü ile İstanbul-Halkalı arasında sefer yapan bir yolcu treni, 5 vagonun raydan çıkması sonucu devrildi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bir basın toplantısı düzenledi.

Akdağ 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 194 yaralının ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini, 124 yaralının ise tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kazanın "aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalmasından" kaynaklandığını belirtti.

Arslan "14:20 ile 15:10 arası yaklaşık 50 dakikalık süreçte metrekareye 32 kg yağmur düşmüş, bu da oradaki menfezde olağanütsü bir şişmeye neden olmuş, yağmurun raylar ile menfez arasındaki malzemeyi götürmesi sonucu boşluk oluşturmuştur. Bu boşluğun makinistler tarafından görülme şansı yok, lokomotif geçtikten sonra fark edildi" dedi.

Sabah 06.00 itibariyle arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, trene kayıtlı 362 yolcu, 6 da personel bulunuyor.

Kaza yerinde gece boyunca arama ve vagonları kaldırma çalışmaları sürdü. Bazı yaralılar İstanbul'daki hastanelere götürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri de bölgeye helikopter gönderdi.

Öte yandan, Tekirdağ Valisi Mustafa Ceylan arazinin çamurlu olması nedeniyle araçların bölgeye girmekte zorlandığına dikkat çekti.

Ajansların aktardığı görüntülerde, sağlık uzmanlarının rayların üzerinde oturan yaralılara müdahale ettiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazayla ilgil yayınladığı mesajında "Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kazayla ilgili yayın yasağı getirildi