Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, belli bir yaşın altındakilere; Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin kullanımının yasaklanacağını söyledi.

Ramazanoğlu yasağın 12 mi yoksa 16 yaş altı mı olacağının üzerinde çalışıldığını söyledi.

Önder Yılmaz’ın Milliyet’te yer alan haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Parlamentosu’nda 16 yaşından küçük çocuklar için Facebook, Youtube ve Twitter kullanımı yasağı getiren bir düzenlemenin sözkonusu olduğunun hatırlatılması üzerine “Biz de böyle bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Uygulamaya göre, küçük çocukların Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını kullanması, ancak veli izni şartıyla mümkün olacak.

Yasa onaylanırsa; ad, soyadı, doğum tarihi gibi kişisel verileri toplayarak hizmet veren e-mail web siteleri, sosyal paylaşım siteleri, bloglar ve hatta arama motorları için söz konusu hüküm geçerli kılınacak.

Çocukların güvenlik internet kullanımı için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nın tüm bakanlıkların katıldığı bir çalışma başlattığını açıklayan Bakan Ramazanoğlu, “Bakanlık olarak biz de bu çalışmaya dahil olduk. İçişleri, Milli eğitim, Adalet bakanlıkları gibi bazı bakanlıkların katıldığı bir çalışma var. Burada getirilecek olan yaş sanırının henüz nihai karara varılmadı” dedi.

Ramazanoğlu, ne kadar yasal düzenleme de yapılsa ailenin tutumunun çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Aslında aileleri eğitmemiz lazım. Anneler ve babaların çocuklarının çantalarına baktıkları kadar cep telefonlarına ve bilgisiyarlarına da girip bakmaları lazım. Filtre koyuyorsunuz engelleyici sistemler koyuyorsunuz onları kırıyor, aşıyorlar.”