İstanbul Aydın Üniversitesi, hukuki süreç başlatıldığını duyurduğu Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven'le ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Açıklamada, Özgüven'le üniversitenin ilişiğinin kesildiği duyuruldu.

Özgüven, Akit TV'de 13-16 yaş aralığındaki çocuklar için "Süper kadın diye bir ırk var. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" demişti.

Akit TV'de "kadın-erkek rolleri ve ilişkiler" konusunun tartışıldığı programda, üniversitede öğretim görevlisi olan Prof. Özgüven, canlı yayında çocuk yaşta doğurmayı savunarak 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ilk çocuğu doğurmak için ideal yaşta olduğunu ileri sürdü.

12 yaşındaki kız çocuklarının hamile kalmak için en uygun yaşta olduğunu söyleyen Özgüven'i programın sunucusu Sabri Balaman da uyarmadı.

ÜNİVERSİTE: ÖZGÜVEN'İN ŞAHSİ GÖRÜŞLERİ

ÜNİVERSİTEDEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Üniversiteden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. Kutluk Özgüven'in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir. Kendisini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır."

Üniversiteden gelen ikinci açıklamada Özgüven'in iş akdinin sonlandırıldığı belirtildi.