Çocuk Hakları ve Bellek Söyleşileri Sadece Çocuk YouTube kanalına yüklenmeye başladı. Sadece Çocuk, çocuğun insan hakları ve çocuk hakları hareketine dair hak temelli bir bellek oluşturma çabası.

Çocuk Hakları ve Bellek Söyleşileri, çocuğun insan hakları ve çocuk hakları hareketine dair Sadece Çocuk tarafından oluşturulan hak temelli bellek oluşturma çabalarından biri. Çocuğun insan hakları ve çocuk hakları hareketini bütüncül ele alan Sadece Çocuk; aktivistler, girişimler, platformlar, sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları, üniversiteler, yayınevleri, medya, tiyatro, sinema, müze gibi pek çok mecranın deneyimlerini biriktirmeye çabalıyor. Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin oluşturulması, Türkiye’de de referans olarak alınmasından bu yana çocuk hakları ve çocuk hakları hareketiyle ilgili olan bitende; ilham verici, güçlendirici veya kaygı verici olay veya referans noktalarını hatırlayıp, dijital ortamda hatırlatmaya katkı vermeyi istiyor.

İlk aşamada çocuk hakları alanına aklıyla, kalbiyle ve emeğiyle katkıda bulunan bazı kişiler ile biraraya gelme olanağı bulundu. Şu ana kadar biraraya gelinebilen kişiler (alfabetik sırayla); Aysun Koca, Ayşe Beyazova, Aytül Özcan, Binnaz Demircan, Cem Avcı, Ceren Aşık, Ceren Suntekin, Ceylan Ekin Işık, Çiğdem Ertak, Dilan Ok, Duygu Şahlar, Elif Ergezen, Emin Timur, Erhan Üstündağ, Esma Demir, Ezgi Koman, Fahriye Cengiz, Filiz Yörükoğlu, Gamze Yeneş, Gazal Bayram Koluman, Gökçe Baltacı, Gözde Durmuş, Gül Koçak Almış, Gülbahar Güzel, Gülmay Gümüşhan, Güney Haştemoğlu, Hilal Uygun, Hüseyin Şan, İlker Kılıçer, Kübra Kalender, Mehmet Onur Yılmaz, Mehtap Alişan, Melda Akbaş, Melek Oral, Merve Sayhan, Mesut Oyar, Muhammed Sayhan, Nergis Demir, Nevin Özgün, Nüket Atalay, Özgür Ahmet, Rojin Demir, Şahin Antakyalıoğlu, Şebnem Aktolga, Şengül Dağtekin, Şêrko Kanîwar, Şevval İrem Çakar, Taşkın Adıgüzel, Yeter Erel Yuma, Zeynep Kılıç, Zeynep Yıldız ile Çakıl Derneği ve Şubadap Çocuk’tan temsilciler...

Sivil Düşün Programının teknik, donanım ve lojistik konulardaki desteği ile Alper Şen, Alper Yalçın, Behiye Erinç Taş ve Emrah Kırımsoy’dan oluşan gönüllü bir ekip tarafından ve Celal Musaoğlu, Dilan Şahin, Halil Yetis, Leyla Kalkanlı, Onur Metin, Şiyar Dicle ve Ömer Şamlı’nın çeşitli katkılarıyla görüşmeler kayıt altına alındı. Videolar hafıza kutusuna gün be gün yüklenmeye başlandı ve izlenmeyi bekliyor.

Sadece Çocuk, değişimin ve dönüşümün farkında meraklı, ısrarlı, inatçı ve umutlu. Olan bitenden öğrenme ve çocuğun yararına dönüştürme çabası baki.

Yüklenen söyleşiler:

Çocuk Hakları ve Bellek 1: Güney Haştemoğlu 2019 (1): https://youtu.be/FTuqHg6Rhp0

Çocuk Hakları ve Bellek 2: Güney Haştemoğlu, 2019 (2): https://youtu.be/gWFBLyxS7M4

Çocuk Hakları ve Bellek 3: Güney Haştemoğlu 2019 (3): https://youtu.be/tiAwSB3mYPY

Çocuk Hakları ve Bellek 4: Binnaz Demircan 2019 (1): https://youtu.be/W3QfHC-_ShI

Çocuk Hakları ve Bellek 5: Binnaz Demircan 2019 (2): https://youtu.be/22y201J1A0A

Çocuk Hakları ve Bellek 6: Nevin Özgün 2019 (1): https://youtu.be/GGRTYKFOWzg

Çocuk Hakları ve Bellek 7: Nevin Özgün 2019 (2): https://youtu.be/fc54LBKS7x8

Çocuk Hakları ve Bellek 8: Nüket Atalay 2019 (1): https://youtu.be/mtxTakqEf-E

Çocuk Hakları ve Bellek 9: Nüket Atalay 2019 (2): https://youtu.be/Tv2tEXnxyjs

Çocuk Hakları ve Bellek 10: Ceren Suntekin 2019 (1): https://youtu.be/1c1R4Q9oOkQ

Çocuk Hakları ve Bellek 11: Ceren Suntekin 2019 (2): https://youtu.be/gyCBgTEUUnk