Çocuk tutukluların kendilerinden küçük yaşta olanlara işkence ve cinsel istismarda bulunduğu iddialarına dair resmi yazışmanın ortaya çıkmasıyla gündeme gelen Şakran Cezaevi'nde fatura psikolog Özgün Ergin'e kesildi!

Cezaevinin o dönemki psikoloğu Ergin, 'Evrakı sen sızdırdın' denilerek, Siirt'e sürüldü ve memuriyeti bırakmak zorunda kaldı.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Şakran Cezaevi’ndeki skandalın ortaya çıkarılmasının ardından, sorumlular hakkında hiçbir adli işlem yapılmazken, cezaevinin eski psikoloğu Özgün Ergin’e, yazışmayı sızdırdığı iddiasıyla uyarı cezası verildi. Ergin daha sonra da bir tayin isteği olmamasına rağmen “hizmet gereği” adı altında İzmir’den Siirt’e sürüldü. Yeni evli olan Ergin, çekilme dilekçesi vererek, memuriyetten istifa etmek zorunda bırakıldı.

Ergin ise haberin yayınladığı gün Antalya’da eğitici eğitiminde bulunduğunu, konuyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Soruşturma, geçen 30 Mart’ta tamamlandı. Kontrolörler, Ergin’in evrakı sızdırdığı yönünde bir bulgu ya da kanıta ulaşamadığı halde, “Aslında kimin medyada yer almasını sağladığının bir öneminin kalmadığı, çünkü bu davranışlardan beklediği amacın gerçekleşmiş olduğu” gerekçesiyle psikologa ceza verilmesini istedi. Ergin’e, “devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak” suçundan ceza verilmesini öneren müfettişler, yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Ergin’in Müdür Karslıoğlu tarafından yapılan görevlendirmeye tepki göstermesi ve hakkındaki soruşturmaya karşı hazırladığı savunmayı personele okutması, herkesin görebilmesi için başmemurluk odasında ortada bırakması, olanları bakanlıktaki görevliler ile paylaşması sırasında, istediği sonucu elde edememesi ve ceza alması halinde hasmane tavır takınacağını ve bunları ifşa edeceğini açıkça belirtmesi dikkate alındığında, aslında kimin medyada yer almasını sağladığının bir öneminin kalmadığı, çünkü bu davranışlardan beklediği amacın gerçekleşmiş olduğu...”