Burçlar, yetişkinlerde ve çocuklarda farklı bir şekilde yorumlanır. Aşağıda her bir burç çocuğunu kısaca açıklayalım:

Koç Burcu Çocukları (21 Mart – 20 Nisan)

Koç burcu çocukları diğer bebeklere göre daha fazla acelecidirler. Daha çabuk konuşur ve daha erken yürümeye başlarlar. İnatları ile ön plana çıkarlar. Bir şey hakkında iddialaştıkları zaman sonuna kadar inatlaşmaktadırlar. Sevilmekten ve ilgi odağı olmaktan son derece hoşnut olmaktadırlar. Eşyalarını kolaylıkla paylaşabilirler, yani cömert bebeklerdir. Hayal gücü sınırları geniş ve kuvvetlidir. Bir şeyleri öğrenmek için öncelikli olarak deneme yapmak isterler. İletişim becerileri kuvvetlidir. Tez canlılıkları ile bilinmektedirler ve çoğu şeyden çabuk sıkılabilirler. Koç burcu çocukları ters tepkiler gördüğü zaman daha da sert tepkiler verebilmektedir. Bu sebeple bir uyarı yapılacağı zaman sakin ve yumuşak bir şekilde izah edilmesi gerekmektedir.

Boğa Burcu Çocukları (21 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa burcu çocukları güçleri ve sağlıkları ile ön plana çıkmaktadırlar. İnatçı olmalarına rağmen boğa burcu bebekleri ile vakit geçirmek son derece keyiflidir. Kendi hayal dünyaları geniş olduğu için tek başlarına bile oyun oynayabilirler. Saldırganlık gibi huyları bulunmamaktadır. Müziğe karşı ilgili ve yetenekli olabilmektedirler. Ev işlerinde yardımcı olmayı sevmektedirler fakat bunu bir oyun halinde yapmaları işi keyifli hale getirebilmektedir. Rahat hissettikleri ortamdan kopamazlar. Çevresine zarar verse bile bu durumdan pişmanlık duymamaktadırlar. Bu sebeple bir zarar verdiği zaman telafi etmesi gerektiği boğa burcu çocuklarına öğretilmelidir.

İkizler Burcu Çocukları (21 Mayıs – 20 Haziran)

İkizler burcu çocukları zekaları ile ön plana çıkmaktadır. Bu zekilikleri çevresindeki herkesi şaşırtacak düzeyde olabilmektedir. Çevrelerinde gerçekleşen olaylara karşı ilgili ve meraklı bir şekilde yaklaşmaktadırlar. Bu merakları sonucunda etraflarında bulunan cisimlere dokunmak isteyebilirler. Akranlarına göre daha erken konuşma becerileri vardır. Dans etmek, şarkı söylemek müzik dinlemek onlar için bir vazgeçilmez haline gelmiştir. Ani duygu değişimleri meydana gelebilmektedir. Bunun sebebi ise fazlasıyla duygusal bir yapıya sahip olmalarından kaynaklıdır. Sabırsızlıklarından dolayı her şey hemen olsun isterler. Tahammül sınırları çok geniş değildir. İkizler burcu çocukları çok kolay bir şekilde sosyalleşebilmektedirler.

Yengeç Burcu Çocukları (21 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç burcu çocukları eğlenceli yönleri ile ön plana çıkmaktadırlar. Fakat bazı durumlarda eğlenirken, birden duygu değişimi gösterip ağlamaya başlayabilirler. Kişilere karşı duydukları sevgiyi hemen belli ettikleri gibi, duydukları sinir ve öfkeyi de belli edebilirler. Yengeç burcu çocukları tüm burçlar arasında annesine en bağlı olan burçtur. Yaşanan olaylar karşısında çok çabuk bir şekilde alınganlık gösterebilirler. Yaşadıkları eve düşkündürler, değişiklikleri pek sevmedikleri söylenebilir. Yalnız kalmak onlar için bir huzurdur. Bebeklik ve çocukluk süresi boyunca sürekli olarak ağlayabilirler ama bu durum ilerleyen yaşlarda değişecektir. Çocukluğu boyunca sevgi ile büyütüldüğü taktirde ileriki yaşamında çok güzel bir hayat sahip olabilirler.

Aslan Burcu Çocukları (23 Temmuz – 22 Ağustos)

Aslan burcu çocukları bitmek bilmeyen bir enerjiye sahiplerdir. Ruhlarında yöneticilik bulunduğu için oyun oynadıkları yaşıtlarını bile yönetmek isteyebilirler. Neşeleri gülüşleri çok samimi ve içtendir. Dikkatlerin kendi üzerinde olması için elinden geleni yaparlar fakat bunun farkında değilmiş gibi davranabilmektedirler. Açık alanlarda oynamaya bayılırlar. Aslan burcu çocukları zorlukları ile de bilinmektedir. Kendilerini üstün görmeleri, söz dinlememeleri, kavgacı yönlerinin baskın olması bu durumu daha da zorlaştırabilmektedir. Aslan burcu çocukları kendi sosyal grubunda herkes tarafından sevilmeyi başarabilmektedir. Görsel zekaları gelişmiş olduğu için gördükleri bir şeyi kolay kolay unutmazlar. Dışardan kendine övgüler almaya bayılırlar.

Başak Burcu Çocukları (23 Ağustos – 22 Eylül)

Başak burcu çocukları detaycı ve analizci olarak bilinmektedir. Çevrelerinde gördükleri her şeyi en ince ayrıntısına kadar incelemek isterler. Sessiz ve sakin olmak onların en iyi yönlerinden biridir. Uyumadan önce, karınları tok şekilde yatarlarsa bütün geceyi uyanmadan geçirebilmektedirler. Doğaya ve hayvanlara karşı ilgileri oldukça fazladır. Bu sebeple sürekli olarak dışarda koşturmak, vakit geçirmek hayvanları tanımak isteyebilirler. Söz dinlemeyi alışkanlık haline getirirler. Zeki oluşları sayesinde olayları hızla kavrar ve ona göre tepki verebilirler. Titiz ve düzenli olmak için ellerinden geleni yaparlar.

Terazi Burcu Çocukları (23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi burcu çocukları uykuyu sevmeleri ile bilinmektedirler. Sürekli olarak ağlama gibi huyları yoktur. Kelime hazneleri çok geniş olduğu için ne zaman ne diyeceklerini tahmin etmek çok zordur. Kavganın olduğu ortamlarda kendilerini çok huzursuz hissetmektedirler. Sevgi göstermeyi çok severler, bunun yanı sıra kendilerine de sevgi gösterisi beklerler. Sosyallikleri onlar için daha da keyifli bir çocukluk sunabilmektedir. Eleştiri karşısında tepkileri biraz sert olabilmektedir. Bunun sebebi uyarı almaktan hiç hoşnut olmamalarıdır. Alınganlıkları yüksek seviyede olabilmektedir. Arkadaş seçimleri yaparken aile tarafına sormak gibi huyları bulunmamaktadır.

Akrep Burcu Çocukları (23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep burcu Çocukları açlık karşısında ne yapacaklarını şaşırırlar, açlığa dayanamazlar. Neşeli, eğlenceli ve eğlenmeyi seven kişilikleri vardır. Ortaya çıkan sorunlar karşısında, tek başlarına karar verip sorunu ortadan kaldırabilirler. Konuşmayı çok hızlı öğrenirler ve sürekli yeni kelimeler, cümleler üretirler. Çevreleri tarafından en sevilen özellikleri ise uyumlu olmalarıdır. Bulundukları ortama çok çabuk adapte olup uyum sağlayabilmektedirler. Yapıları gereği kendilerine yapılan bir kötülük karşısında kin beslerler ve asla unutmazlar. Kıskançlıkları yüksek olduğu için herkesi herkesten kıskanabilirler.

Yay Burcu Çocukları (22 Kasım – 21 Aralık)

Yay burcu çocukları yerlerinde duramazlar çok hareketli ve enerji doludurlar. İstekleri bitmeyecek kadar çok olabilmektedir. Bu istekleri karşısında dedikleri yapılmazsa son derece sinirlenip bağırmaya başlayabilirler. İnsanlarla iletişimleri çok iyidir, sürekli konuşma ihtiyacı hissederler. Çevresindeki kişilere sürekli sorular sorarak onları bunaltabilmektedirler. Okul şartlarında ise oldukça zeki ve uslu çocuklardır. Enerjilerinin nerde ne noktada atılması gerektiğini iyi bilen yapıları vardır. Hareketli yapıya sahip oldukları için ders çalışmayı, zorlanmayı pek sevmezler. Bağımsız çocuklar oldukları için akıllarına ne eserse sorgulamadan onu yapabilmektedirler.

Oğlak Burcu Çocukları (22 Aralık – 21 Ocak)

Oğlak burcu çocukları çok çabuk ve sık olarak hastalanabilmektedirler. Sessizlikleri ve sakin oluşları sayesinde aileleri için çok güzel anılar oluşturabilmektedirler. Zeki ve meraklı çocuklardır. Bu nedenle çevresinde gördükleri şeyleri sorma ihtiyaçları duymaktadırlar. Gündelik yaşamlarında çok hırslı çocuklar olarak bilinmektedirler. Fakat bu hırslarını hep iyi yönde kullanmak isterler. Ailelerine çok bağlı oldukları için onların desteklerini her zaman için arkalarında hissetmek isterler. Ailelerinden alacakları kuvvet ile hayatta daha başarılı bir şekilde ilerleyebilmektedirler. Diğer çocuklara göre daha erken olgunlaştıkları için hep bir hedef ve amaçları vardır.

Kova Burcu Çocukları (22 Ocak – 19 Şubat)

Kova burcu çocukları sürekli olarak duygu değişimi yaşamaktadır. Bütün gün boyunca neşeli davranıp, ertesi gün sürekli ağlayabilir veya morali bozuk olabilir. Bunun çözümünde ailelerinin sürekli olarak ilgilenip yaşadıklarını paylaşması gerekebilir. Elektronik aletlere olan ilgileri son derece yüksektir. Kısıtlanmaya çalışmak kova burcu çocukları için bir eziyet haline gelebilmektedir. Özgürlüklerine düşkün olmak, onlar için vazgeçilmezdir. Okul hayatlarında başarılı olup, bu başarıdan da mutluluk duymaktadırlar. Olaylara tek bir açıdan bakmak yerine farklı açılardan bakma eğilimleri vardır.

Balık Burcu Çocukları (20 Şubat – 20 Mart)

Balık burcu çocukları genellikle içlerine kapanık olabilmektedirler. Dışarıya karşı gülseler de içlerinde apayrı bir dünya saklıyor olabilirler. Bazı anlarda bir neden olmadan ağlayabilirler. Bebek dönemleri genelde ağlayarak geçmektedir. Masal dinlemekten ve çizgi film izlemekten son derece zevk almaktadırlar. Duygusal olmaları onları olaylar karşısında daha dikkatli davranmaya yöneltebilmektedir. Kalabalık, gürültülü ortamlardan çok sakin ortamlarda bulunmayı tercih etmektedirler. Herkesle derinlemesine sohbet etmeseler de güvendikleri ve sevdikleri insanlarla duygu ve düşüncelerini paylaşabilirler.