'Çocuk Bakan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yaptığı konuşmada 'Medeniyetler ittifakı girişimimiz, kültürler ve dinlerarası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır' sözleri nedeniyle soruşturma açılan öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, okullardan gelen öğrencileri makamında kabul etti.

'Çocuk Bakan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda oturduğu bakanlık koltuğunda yaptığı konuşmasında, "Medeniyetler ittifakı girişimimiz, kültürler ve dinlerarası diyalog bağlamında önde gelen bir proje konumuna ulaşmıştır" sözleri nedeniyle soruşturma açılan öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Açığa alınan öğretmenin, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önce Ankara Valisi Ercan Topaca'nın emriyle açığa alındığı iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise, açığa alınan öğretmenin, Beştepe'deki 23 Nisan programını da organize eden isimlerin arasına yer alması. (Kaynak: Sputnik)