Beşiri ilçesinde uzman çavuş M.O.'nun cinsel saldırısına uğradıktan sonra yaşamına son vermeye kalkıştığı belirtilen İ.P. adlı çocuğun arkasında bir mektup bıraktığı öğrenildi. Daha önce uzman çavuş M.O. hakkında jandarma ve savcılığa yapılan şikayetin işleme konulmadığı kaydedildi. 

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı bir köyünde Uzman Çavuş M.O.'nun cinsel saldırıda bulunduğu belirtilen İ.P. (17) adlı kız çocuğu, dün silahla yaşamına son vermek istedi. Yaşanan olay sonrası Beşiri Devlet Hastanesi’ne, ardından Batman'da özel bir hastaneye kaldırılan İ.P.’nin hayati tehlikesi devam ediyor.

JANDARMA VE SAVCILIK İŞLEM YAPMADI 

Olay 24 Haziran'da meydana geldi. Bunun üzerine aile fertleri, Uzman Çavuş M.O. hakkında hem karakola hem de savcılığa başvurdu. Savcı ve jandarma, aileye gereken neyse yapılacağını söylediği, ancak bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı.

İ.P. MEKTUP YAZDI

Bu arada aile fertlerinden alınan bilgilere göre, İ.P.’nin yaşamına son verme girişiminden önce mektup yazdığı ve babasının cebine koyduğu ileri sürüldü. Olayın ardından mektubun savcılığa teslim edildiği belirtildi.

HDP’DEN AİLEYE ZİYARET

Ailenin özel hastanedeki bekleyişi sürerken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Feleknas Uca, İnsan Hakları Derneği (İHD), HDP Kadın Meclisi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri, aileyi ziyaret etti. Temsilciler, olayın aydınlatılması ve uzman çavuşun gerekli cezayı alması için ailenin yanında olduklarını dile getirdi. 

Kaynak: MA