CNN Türk ekranında yer alan altyazı HDP’nin tepkisini çekti.

CNN Türk Kayseri’deki bombalı saldırıların ardından yaşananları aktarırken ekranda “HDP binalarına saldırılar – Terörle mücadelede önemli rol oynuyor” yazısına yer verdi.

Konu sosyal medyada geniş yankı bulurken HDP Genel Merkezi, Twitter hesabı üzerinden “Bu alt banda ilişkin bir açıklama bekliyoruz” mesajı paylaştı.

CNN: TEKNİK HATA

Yaşananın teknik bir hata olduğunu savunan ve özür dileyen CNN Türk ise “Gerçekten kabul edilemeyecek bu hatadan dolayı, sorumlu kişiler hakkında da gerekli işlemler başlatılmıştır” dedi.

CNN Türk’ten yapılan açıklama şöyle:

“Hem teknik hem de operatör hatasından kaynaklı yanlışlıkla bir önceki haberin alt başlığı ile, ‘HDP Binalarına Saldırı’ haberinin üst başlığı birlikte kullanılmış ve hata fark edildiği an yayından alınmıştır. Bu vahim hatadan dolayı özür dileriz. Bilinmelidir ki CNN Türk, Doğan Yayın İlkeleri doğrultunda insan hakları ve demokrasiye bağlılıkla yayıncılık yapar. Aynı zamanda ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde ‘terörle mücadele’ konusunda son derece hassastır. Gerçekten kabul edilemeyecek bu hatadan dolayı, sorumlu kişiler hakkında da gerekliişlemler başlatılmıştır.”