Şırnaklı genç kadın politikacı Seyran Papo, Almanya'nın Schleswig-Holstein eyalet meclisi seçimlerinde Hristiyan Demokrat Birlik Partisi  (CDU) adayı olarak meclise girmeyi başardı.

Schleswig-Holstein eyaletinde düzenlenen eyalet meclisi seçimlerinde Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) oyların yüzde 43,4'ünü alarak büyük bir başarı elde etti.

Rudaw'da yer alan habere göre, CDU’dan Kiel’de birinci sıra adayı olan Seyran Papo, en fazla oyu alarak meclise girmeye hak kazandı.

Aslen Şırnak’ın Cizre ilçesinden olan Papo, seçimlerden önce Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Burada büyüdüm ve CDU bize çok fırsat verdi. IŞİD savaşında gördüğümüz gibi Kürtlere, daha sonra sadece Schleswig-Holstein'da değil, Federal Meclis'te de bir parti olarak destek verildi. IŞİD barbarlarına karşı kendilerini savunmak için Peşmerge'ye silah verildi. Bu da çok önemli bir nedendir. Peşmergeler Almanya'ya getirilip burada eğitildi. Bizim tüm taraflarda, özellikle de CDU'da yer almamız gerekiyor" demişti.

Genç siyasetçi Papo, Schleswig-Holstein’daki okullarda Kürtçe dersler verilmesini istediklerini de belirtmişti.

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde dün yapılan eyalet parlamentosu seçimlerinde Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) oyların yüzde 43,4'ünü alarak tarihi bir başarı elde etti.

CDU, kesin olmayan resmi sonuçlara göre oylarını 11 puan arttırdı ve böylece Almanya'nın kuzey eyaletinde 1987'den bu yana aldığı en yüksek oy oranına ulaşmış oldu.