Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 Ocak’ta hendeklerin kapatılmasının ardından mahalleye giren panzerden ateş açması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ümit Kurt’un daha önce yine polis tarafından vurulduğu ortaya çıktı.

Kurt, bu olaydan üç gün sonra Cizre Çocuk Büro Amirliği’ne ‘mağdur’ sıfatıyla ifade verdi ve kendisini vuran polislerden şikâyetçi de oldu. Kurt’un ölümüyle ilgili hazırlanan Ölüm Muayene Tutanağı’nda ise Kurt’un çatışmada hayatını kaybettiğine yer verildi.

Saadet Yıldız
'ın imctv.com'da yer alan haberine göre 8 Ekim 2014 günü Cizre’de Kobani eylemlerine polis sert müdahale etmiş, polisin kullandığı biber gazının kapsülüyle sırtından vurulduğu ortaya çıktı. 

Bu arada Ümit Kurt’la ilgili olarak, öldürüldüğü gün olan 6 Ocak 2014’te Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ‘Ölü Muayene Tutanağı’nda, olay günü saat 19.30’da Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri ile yüzü kapalı bir grup arasında çatışma yaşandığı ve Ümit Kurt’un da bu çatışma sonucunda vurulduğu iddialarına yer verildi.

Görgü tanıkları o gün elektriklerin kesildiği ardından silah seslerinin geldiği ve Kurt’un yere düşerek hayatını kaybettiğini belirtmişti.
Kurt’un gaz kapsülüyle vurulduğu gün ceza muhakemesi kapsamında görevli olan avukat Filiz Ölmez, “8 Ekim’de Ümit Kurt gaz kapsülüyle ölseydi o zaman da çatışma sonucu öldüğü mü iddia edilecekti?” diye sordu.