Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu'nda çalışan öğretmen M.K, kopya çektiği gerekçesiyle okul idaresine gönderdiği öğrencinin ağabeyleri tarafından sınıfta darp edildi.

Güvenlik kamerasına yansıyan saldırının ardından eğitim sendikaları harekete geçti.

Eğitim sendikaları Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 17.00'de basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Gücü Sen Cizre temsilcilikleri katıldı.

Sendikalar adına konuşma yapan Eğitim iş Cizre temsilcisi Bayram Yılmaz, "Dün, 9 Kasım Çarşamba günü, Cizre ilçemize bağlı Cumhuriyet Ortaokulu’nda bir öğrenci velisi tarafından, Türkçe öğretmenimize uygulanan şiddet eylemine dikkat çekmek, yapılan bu ve buna benzer eylemleri kınamak ve okullarımızın güvenlik zafiyetine dikkat çekmek için sendikalar olarak buradayız" dedi.

Hayatın her alanında kendini gösteren şiddet olgusunun giderek arttığına dikkat çeken Yılmaz, "Maalesef şiddeti ortadan kaldıracak eğitim ortamlarında bu tür olaylara rastlanması bizi derinden üzmektedir" ifadesini kullandı.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bağlamda, dün Cumhuriyet Ortaokulu’nda görev yapan Türkçe öğretmeni arkadaşımızın öğrenci velisi tarafından saldırıya maruz kalması, öğretmene şiddet yasasının derhal çıkarılması gerektiği aciliyetini ortaya koymuştur. Öğretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine onu hedef alan saldırılar karşısında sessizliğe gömülecek halimiz yoktur ve bunu yapanların anlaşılır bir yanını göremiyoruz."

Bayram Yılmaz, "Son yıllarda okullarda öğretmenlere dönük artan şiddet olaylarıyla eğitim sisteminde öğretmenler, şiddet sorununun çözülmesinde kritik bir noktada görülmesine karşın, uygulanan yanlış politikalarla, öğretmenlerin eğitimin edilgen öğesine indirgendiği ve şiddet ortamının bir mağduru hâline geldiğini" kaydetti.

Güvenlik zafiyetine dikkat çeken Yılmaz, "Dünkü üzücü olaya bakacak olursak, video görüntülerinde göründüğü gibi öğrenci akrabalarının elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde okulu basması ve öğretmenimizi öğrencilerinin gözü önünde darp etmesi ve sonrasında tüm öğretmenleri tehdit edici hakaretlerde bulunması okullarımızda güvenlik zafiyetinin olduğunu göstermektedir. Özellikle yerel dinamikler açısından bakıldığında ilçemizde, tüm okullarımızın girişine güvenlik kulübelerinin bırakılması, güvenlik kulübelerinde düzenli olarak güvenlik personellerinin bulundurulması şart ve zaruridir" dedi.