Şırnak'ın Cizre ilçesinde BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da aralarında bulunduğu grup esnafı dolaşırken, polis bunun bir yürüyüş olduğunu iddia edip, yürüyüşün de izinsiz olduğunu gerekçe göstererek gruba müdahale etti. Kaplan, "Cizre Emniyeti gelip İdris Naim Şahin'in verdiği emirle burada halka gaz bombasıyla saldırdı" dedi.

 

BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bugün Cizre İlçesinde Irak'ın Dohuk Kenti'nden gelen gazetecilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grupla esnafı dolaştı.

 

Bu sırada ilçe merkezindeki Dörtyol Kavşağı'nda önlem alan polis, yapılan yürüyüşün yasal olmadığını belirterek, gruptan dağılmalarını istedi.

 

Dağılınmaması üzerine polis gruba gaz bombaları ile müdahale etti. Kaplan gazdan kurtulmak için bir işyerine sığındı.

Yaşanan olayların ardından açıklama yapan Milletvekili Kaplan şöyle konuştu: "Dohuk'tan gelen misafir basın mensubu arkadaşlarımızla buradan belediyeye gidecektik. Hiçbir uyarı yapılmadan Cizre Emniyeti gelip İdris Naim Şahin'in verdiği emirle burada halka gaz bombasıyla saldırdı. Bir ülkede, hele hele de Cizre gibi bir yerde milletvekilinin caddede yürüme özgürlüğü yok, saldırıyorlar, hürriyeti tehdit ediyorlar. Millete gaz fişekleriyle saldırıyorlar. İnanın ki, işgal orduları, sömürgeci devletlerin yaptığı şeylerdir. İdris Naim Şahin özel talimat vermiş. Cizre halkı 1990'larda teslim olmadı bugün de olmayacak. Şunu iyi bilsinler ki, milletin vergileriyle alınan o gaz fişeklerini kanunsuz bir şekilde normal caddede yürürken Milletvekillerine saldırı aracı olarak kullanmak kimseye kazandırmaz."